KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Yimor: Uz prodaju sve više naglasak na proizvodnji

Otvoren četvrti Mega Diskont u Kantonu Sarajevo, a uz daljnje širenje maloprodaje najavljeno investiranje i u proizvodnju

Yimor: Uz prodaju sve više naglasak na proizvodnji

Prvi domaći diskont Mega Diskont otvorio je danas, 28.09.2023.godine, prodajni objekat u Vogošći, na lokaciji preko puta Sportske dvorane.

Ovo je četvrti MEGA Diskont u Kantonu Sarajevo i 48. je maloprodajna poslovnica kompanije Yimor na području Bosne i Hercegovine, a u kojem je posao osiguralo 25 osoba, pretežito lokalnog stanovništva, . 

U ponudi novog prodajnog objekta se nalazi gotovo 6.000 artikala i više od 600 brendova iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Općinski načelnik Vogošće, Migdad Hasanović, koji je prisustovao otvorenju, izrazio zadovoljstvo jer se na ovaj način stavlja u funkciju prostor, dolazi do novih zapošljavanja, a i stanovnici Vogošće dobijaju širi asortiman ponude.
Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, koja posluje od 1989., ističe kako će širenje i otvaranje novih maloprodajnih objekata biti nastavljeno, kako u Kantonu Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Otkriva kako je naglasak i na jačanju proizvodnje u BiH.

Podsjećamo da Yimor ima proizvodnju pod krovnim imenom Classy, brendu koji postaje sve prepoznatljiviji na tržištu.


Foto: Općina Vogošća

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.