KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Potvrđeno: Zatvara se tvornica Ledo u Čitluku

Tvornica se zatvara sa 1. decembrom 2023. godine, a bit će izgubljena 52 radna mjesta

Potvrđeno: Zatvara se tvornica Ledo u Čitluku

Sada je i službeno potvrđeno - proizvodni pogon Leda u Čitluku se zatvara.
- Nakon pažljivog razmatranja, donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH, s 1. prosincem 2023. godine. Očekujemo da će ova odluka rezultirati gubitkom 52 radna mjesta koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i naš je prioritet pružiti podršku kolegama na koje ova odluka izravno utječe, rekli su za portal Jabuka.tv iz tvrtke Ledo d.o.o. Čitluk.

Podsjećamo, djelatnici su ovu vijest primili u utorak od Uprave tvrtke te će ova proizvodnja u Čitluku stati nakon 23 godine.

- Ukupno zapošljavamo oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini.Proizvode za Bosnu i Hercegovinu nastaviti će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije, zaključili su za portal Jabuka.tv iz Leda ne navodeći razloge zatvaranja.

Podsjećamo, prije tri godine Ledo je prestao proizvoditi sladolede u Čitluku te je radila samo pakirnica voća i povrća te ribe. I posljednji pogon prestat će tako s radom 1. decembra ove godine.

Ledo Čitluk bio je u sastavu Agrokora Zagreb, potom dijelom Fortanove, a prije dvije godine prodan je kompaniji Nomad Foodsu, vodećem europskom proizvođaču smrznute hrane.

Foto: Ledo

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.