KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Vlasnik Yimora ušao u novi biznis

Zlatko Oršolić je sa još nekoliko povezanih lica u septembru osnovao energetsko preduzeće Max Energy

Vlasnik Yimora ušao u novi biznis

Vlasnik YimoR-a iz Domaljevca/Šamca, Zlatko Oršolić, nakon ekspanzije u trgovini i proizvodnji, ulazi u novo polje djelovanja - energiju.

On je sa još nekoliko povezanih lica u septembru osnovao preduzeće Max Energy d.o.o. sa sjedištem u Domaljevcu/Šamcu. Preduzeće je registrovano za trgovinu električnom energijom.

U vlasničkoj strukturi koju čini četiri lica Zlatko Oršolić ima procentualni udio 37,50 posto, a isto toliko posjeduje i Vesna Oršolić, inače prokursista društva YimoR Brčko. Preostale udjele drže Juro Krajinović 15 posto i Tibor Jovičić 10 posto. Direktor društva je Juro Krajinović.

Kompanija YimoR, sa sjedištem u Domaljevcu, osnovana je 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih firmi u Bosni i Hercegovini.
YimoR-ov core business su trgovina i ugostiteljstvo a pod brendom Mega Diskont posluje 50-ak objekata. Odnedavno se strateški okreću i proizvodnji u više proizvodnih segmenata. Yimor ima proizvodnju pod krovnim imenom Classy, brendu koji postaje sve prepoznatljiviji na tržištu. S trendom rasta poslovnih rezultata posljednjih godina, kompanija se 2021. odlučila na hrabar potez i ulazak u tehnološko-proizvodno vrlo zahtjevno područje proizvodnje sladoleda.

Kako je najavljeno šrvi sladoledi iz tvornice koja nosi naziv MAGIC ICE očekuju se krajem 2023.. Uz sadašnjih 800, te novih 100 radnika koji će s punim kapacitetom zaposliti tvornica sladoleda, broj zaposlenih u YimoR grupi povećat će se na više od 900.

Foto: Zlatko Oršolić - Vlada Županije Posavske

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.