KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Poslovna zona Vijaka: Novi pogoni niču kao na traci

U proteklom periodu pogone izgradila preduzeća Ferostil-mont, Rizba, Go pack,  pekara Cvijeta, a u toku je izgradnja objekta Leburić komerca

Poslovna zona Vijaka: Novi pogoni niču kao na traci

Poslovna zona Vijaka pokazala se kao pun pogodak Grada Prnjavor, a iz nje posljednjih dana pristižu samo dobre vijesti.

U ovoj poslovnoj zoni pogone su u proteklom periodu izgradila preduzeća Ferostil-mont, Rizba, Go pack,  pekara Cvijeta, a u toku je izgradnja objekta preduzeća Leburić komerc. 
Takođe, planirana je i izgradnja mljekare iz čijih pogona će izlaziti kvalitetni domaći sirevi.
Preduzeće Ferostil-mont koje se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukacija izgradilo je novi objekat u ovoj poslovnoj zoni.Samo godina dana bila je potrebna ovom preduzeću da kompletnu proizvodnju koja je poslovala u zakupljenim prostorijama na lokaciji bivšeg Jelšingrada, preseli u novoizgrađeni objekat u poslovnoj zoni.
Ferostil-mont se prvenstveno bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija.Zapošljava 60-ak radnika. Radi za preduzeće EFT Stanari, a dio proizvoda plasira i na tržište Austrije. 
Porodična firma Rizba, u vlasništvu Igora Beke, koja se bavi uređenjem enterijera proširila je svoje proizvodne pogone u Poslovnoj zoni Vijaka a na istoj lokaciji će otvoriti i izložbeni prostor. 
Objekat površine oko 2.700 m2, u koji je investirano 2,2 mil KM,  je završen, a uskoro će biti stavljen i u funkciju. U pogonu će biti zaposleno 35 radnika u proizvodnji i šest u prodaji.

Kompanija Go pack koja proizvodi kartonsku ambalažu, takođe je izgradila proizvodni pogon u poslovnoj zoni Vijaka, a učinila je to i pekara Cvijeta.
U novom pogonu Cvijete na 1000 kvadratnih metara instalirana je moderna oprema i smještena cjelokupna proizvodnja kompanije, čime su stvoreni su uslovi za dalji rast i razvoj.
Kompanija Leburić  komerc, koja je u ekspanziji u trgovini,  gradi u  Poslovnoj zoni Vijaka objekat čija prva faza ima površinu od 20 hiljada metara kvardratnih.

U ovoj poslovnoj zoni planirana je izgradnja mljekare, a iza projekta stoji Udruženje poljoprivrednih proizvođača mljekara koje je osnovalo preduzeće “Naše mljekare” d.o.o..
Potpisan je prije nekoliko mjeseci ugovor  o gradnji  objekta, a grad Prnjavor se  obavezao da će obezbijediti zemljište.
Od nekoliko poslovnih zona u Prnjavoru, koje su mahom popunjene, nova zona Vijaka ima najveći potencijal za razvoj i privlačenje investicija. Prostire se na površini od 322,14 hektara, a nalazi se u blizini magistralnog puta Banjaluka - Prnjavor - Derventa i auto puta Banja Luka – Doboj „9 januar“. 

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš poručuje da Poslovna zona Vijaka dobija svoj pravi izgled.
On izražava zahvalnost investitorima što su vjerovali u viziju Gradske uprave kada je u pitanju izgradnja poslovne zone i što su motivisali i druge za uspjeh u razvoju Prnjavora.

Foto: GoPack, Grad Prnjvor, Prnjavor.info,TV3

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.