KOMPANIJE I TRŽIŠTA

M:tel od danas sa TV sadržajem prisutan i u Turskoj

MTEL Turska će danas početi sa radom i ponuditi više od 200 televizijskih kanala srpskoj dijaspori u toj zemlji, kazao je Lučić

M:tel od danas sa TV sadržajem prisutan i u Turskoj

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je da će MTEL Turska danas početi sa radom i ponuditi više od 200 televizijskih kanala srpskoj dijaspori u toj zemlji.
- Mi smo već u oktobru dobili dozvolu nadležnog regulatora, tako da smo zvanično u Turskoj postali televizijski provajder, uključujemo prve korisnike i krećemo u prodaju, rekao je Lučić prema pisanju srbijanskih medija.

Istakao je da su u Telekomu Srbija veliki optimisti u pogledu početka rada televizije u Turskoj, jer tamo ima nekoliko miliona ljudi koji su sa područja bivše Jugoslavije i znaju jezik.
- Oni zbog trgovine i dalje znaju i neguju naš jezik i zainteresovani su za gledanje naših kanala, rekao je Lučić i napomenuo da će u ponudi biti televizijski kanali svih zemalja bivše Jugoslavije koji su interesantni dijaspori.

Lučić je dodao da Telekom Srbija nastavlja da širi poslovanje i najavio da će Telekom tokom drugog ili trećeg kvartala sljedeće godine početi da posluje i u Americi.

Izrazio je oečkivanje da će Telekom u Turskoj imati nekoliko stotina hiljada korisnika televizije.

Rekao je da Telekom već sada ima 210.000 korisnika televizije i mobilne telefonije u dijaspori i podsjetio da su prvo otvorili firmu u Austriji, zatim Švicarskoj, pa u Njemačkoj i sada u Turskoj. 
Lučić je najavio i da će Telekom posljednje nedjelje decembra isplatiti dividendu akcionarima od ukupno 6,7 milijardi dinara.

Foto: Telekom Srbija

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.