KOMPANIJE I TRŽIŠTA

United Group osnovao novu kompaniju u Sarajevu

Kompanija United Group Network Infrastructure d.o.o. Sarajevo registrovana je za poslove žičanih i bežičnih telekomunikacija

United Group osnovao novu kompaniju u Sarajevu

United Group osnovao je kompaniju United Group Network Infrastructure d.o.o. Sarajevo, izvještava Indikator.ba. 

Komapanija je osnovana odlukom od 20.novembra 2023.godine sa kapitalom od 1.000 KM i sjedištem u Vlakovu u opštini Ilidža. Djelatnosti su joj žičane i bežične telekomunikacije, satelitske komunikacije i trgovina  na veliko elektroničkim i telekomunikacijskim dijelovima i opremom.
Osnivač kompanije je United Group Network Infrastructure d.o.o. Beograd, Srbija, a beogradskim društvom upravlja kompanija iz sastava United Groupa Slovenia Broadband Sarl.
Za direktora je imenovan Deni Selimić.

United Group je krajem augusta prošle godine okončao prodaju svoje infrastrukture mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji (TowerCo) kompaniji TAWAL, ogranku stc Grupe i vodećoj kompaniji za integrisanu ICT infrastrukturu u regionu MENA (Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi). Transakcijska vrijednost prodaje TowerCo, koji posjeduje više od 4.800 tornjeva, bez prijenosa gotovine ili duga, iznosila je 1.220 miliona eura a novac je najvećim dijelom iskorišten za otplatu dugova po obveznicama.

Foto: United Group

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.