KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Podravka otvorila tvornicu, slijedi logističko-distribucijski centar

Prva Podravkina novoizgrađena tvornica u segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina vrijedna je više od 15 miliona eura

Podravka otvorila tvornicu, slijedi logističko-distribucijski centar

Prva Podravkina novoizgrađena tvornica u segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina vrijedna je više od 15 miliona eura.

Izgradnja tvornice i instalacija novih strojeva trajala je godinu dana, a zahvaljujući najmodernijoj opremi potpuno su modernizirali i unaprijedili tehnološki proces proizvodnje tjestenine.

Tvornica je svečano otvorena uz prisustvo visokih dužnosnika, radnika i uprave tvrtke: predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić i poslovnih partnera.

Tvornica tjestenine izgrađena je na površini većoj od 4.800 m2, a proizvodit će industrijsku tjesteninu koja će se koristiti za proizvodnju Podravka juhe, kao i tjesteninu pod robnom markom Zlato polje.

Ovom investicijom Podravka dodatno povećava svoje kapacitete i jača vlastitu proizvodnju tjestenine, čime stvara temelj za daljnji rast prodaje u kategoriji juha i razvoj novih tjestenina.

-Današnjim otvorenjem potpuno nove tvornice Podravka potvrđuje svoju odlučnost da nastavi rasti i razvijati se kao moderna i visoko konkurentna multinacionalna kompanija. Sukladno poslovnoj strategiji, intenzivno unaprjeđujemo sve segmente poslovanja. Konstantno i značajno poboljšavamo plaće i uvjete rada naših zaposlenika. Također ažuriramo svoju tržišnu prisutnost i cjelokupnu komunikaciju te smo stoga ažurirali i naš vizualni identitet, ponovno s ciljem podrške ciljevima rasta na najkonkurentnijim zapadnim tržištima. Sve to postižemo jer imamo dobre financijske rezultate koji se očituju iu povijesno najvišoj vrijednosti naših dionica te nam omogućuju postizanje ambicioznih investicijskih ciljeva bez povećanja zaduženosti, snažan rast plaća bez pogoršanja konkurentnosti, ali i aktivan i odgovoran doprinos lokalnoj zajednici u kojoj živimo, rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Posebno je zahvalila Branimiru Perkoviću, direktoru Podravkine proizvodnje, voditeljima projekta: Mladenu Cahuneku i Marku Bijelić-Curkiću te njihovom timu koji je uspješno koordinirao izgradnju tvornice i montažu proizvodnih traka od početka do kraja.

-Nova tvornica tjestenine još je jedan veliki korak u razvoju Podravke, ali i prehrambene samodostatnosti i gospodarstva Republike Hrvatske u cjelini. Zahvaljujem u ime Vlade svim zaposlenicima Podravke koji su svih ovih godina marljivo radili i osigurali da tvrtka postane jedan od glavnih hrvatskih trgovačkih brendova. Danas je Podravka stabilna, moderna kompanija koja raste iz dana u dan, a to dokazuje i cijena dionice koja posljednjih godina kontinuirano raste, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu programa otvorenja gosti su mogli probati i brojne specijalitete od tjestenine. Aktualni pobjednik Masterchefa Luka Veić te Podravkini promotori kulinarstva Mišel Tokić i Tomislav Rezo priredili su kuharski show i pokazali brojne mogućnosti korištenja ovog proizvoda za pripremu kreativnih i kvalitetnih jela.

Do kraja 2024. očekuje se završetak još dvije kapitalne investicije, a to su nova tvornica za preradu paradajza u Varaždinu i novi logističko-distributivni centar u Koprivnici, što je ujedno i najveća investicija.

Foto: Podravka

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.