KOMPANIJE I TRŽIŠTA

GP Toming nije našao kupca, ponude nisu zadovoljile

Nekoliko kupaca bilo je zainteresirano za kupnju 100 posto udjela u velikom bh. proizvođaču "zelene" energije

GP Toming nije našao kupca, ponude nisu zadovoljile

Jedan od najvećih proizvođača energije iz obnovljivih izvora u cijeloj BiH, firma GP Toming iz Gruda u vlasništvu Mire Tomasa, bila je ponuđena na prodaju putem aukcije.

U oktobru je Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva objavio odluku o prodaji 100 postotnog udjela u ovoj kompaniji.

Kako saznaje Hercegovina.info, nekoliko je kupaca bilo zainteresirano, no na kraju, Tomas nije bio zadovoljan niti jednom ponudom, te GP Toming ostaje u njegovom vlasništvu i dalje.

Osnivač i vlasnik poznate firme GP Toming iz Drinovaca kod Gruda, Miro Tomas, najavio je u prodaju 100 posto udjela u ovoj firmi javnim nadmetanjem.

Aukcija je održana za 29. januara, a svi zainteresirani kupci su, nakon uplate garancije od 50.000 KM, mogli pogledati sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu poslovanja firme.

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora.

Foto: Pexels

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.