KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Strateška saradnja hrvatskog Gideona sa Toyotom

Sporazum podrazumijeva nova automatizirana logistička rješenja koja bi se mogla početi primjenjivati već tokom ove godine

Strateška saradnja hrvatskog Gideona sa Toyotom

Hrvatska tehnoloka tvrtka Gideon postigla je sporazum o strateškoj saradnji za nova automatizirana logistička rješenja s Toyotom Material Handling Europe.

Prema Toyota Material Handlingu, kombinacija tehnologije Gideon s vlastitim vozilima tvrtke omogućit će im automatizaciju raznih logističkih aplikacija, značajno smanjenje vremena provedbe projekta i servisiranje "sve veće potražnje tržišta za jednostavnim autonomnim rješenjima sa samonavigacijskim vozilima i jednostavno korisničko sučelje."

Patric Hed, viši potpredsjednik logističkih rješenja u Toyoti Material Handling Europe (TMHE) izjavio je: - Gideon je razvio impresivan softverski skup i module vizije, kombinirajući fleksibilno, inteligentno autonomno ponašanje s fokusom na specifičnu logističku aplikaciju i prilagođenošću korisniku koji će dodati vrijednost našim klijentima tokom nadolazećih godina.
Izvršni direktor Gideona Josip Ćesić dodao je: - Stručnost TMHE-a u opremi za rukovanje materijalima i pokrivenosti tržišta, u kombinaciji s Gideonovim softverskim paketom i našom usredotočenošću na specifične aplikacije, pruža ponudu vrijednosti za krajnje korisnike koja je bez premca.

Kao prvi rezultat ove saradnje, Toyota (TMHE) planira predstaviti nova aplikativna rješenja tržištu tokom 2024. godine, počevši od rješenja za ispunjavanje narudžbi za distribuciju u maloprodaji.

Toyota Material Handling najveći je subjekt Toyota Industries Corporation (TICO), globalnog lidera u rukovanju industrijskim materijalima. Europska organizacija aktivna je u više od 30 zemalja širom Europe, a s timom od preko 12.000 zaposlenika tržištu nudi sveobuhvatan portfelj protutežnih viličara i skladišne opreme.

Gideon sa sjedištem u Zagrebu nudi softverska rješenja za lokalizaciju i upravljanje autonomnim mobilnim robotima (AMR).  Tvrtkine autonomne mobilne robote pokreće vlastita prostorna AI i tehnologija 3D vizije, omogućujući tvrtkama da automatiziraju i orkestriraju tokove rada ljudi, robota i druge opreme, uz podršku podataka u stvarnom vremenu.

Savjetnik u poslu bio je BDV tim,kojeg je vodio partner Marko Bohaček.

Foto:Gideon

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.