KOMPANIJE I TRŽIŠTA

ESG izvještavanje: Tvrtka TT Kabeli pozitivan primjer

Širokobriješka tvrtka je postavila ciljeve da će biti klimatski neutralna do 2050., kao i ciljeve smanjenje emisija u proizvodima

ESG izvještavanje: Tvrtka TT Kabeli pozitivan primjer

Tvrtka TT Kabeli iz Širokoga Brijega istaknuta je na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024. kaopozitivan primjer ESG model izvještavanja.

U sklopu trećeg Mostarskog ekonomskog foruma upriličena je u srijedu međunarodna konferencija ”EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu – Iskustva Republike Hrvatske”.

Direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Hrvatska Marija Šćulac govorila je o održivosti, održivom poslovanju, o poslovanju koje nije izazov i nije teret nego prilika za gospodarski rast i razvoj.

Navela je tako ESG model izvještavanja o okolišnim, društvenim i upravljačkim čimbenicima, koje tvrtke ugrađuju u svoje poslovanje da bi bile kvalitetnije i konkurentnije, da bi manje onečišćivale okoliš i da bi bile puno bolje prema svojim zaposlenicima, ali i lokalnoj zajednici u kojoj posluju.

Šćulac je kazala kako s tvrtkama iz BiH jako dobro sarađuju te da imaju jako dobrih primjera gdje tvrtke iz BiH izrađuju ESG izvještaje, a koje još nemaju nikakvu obvezu da usklađuju svoje poslovanje s održivim poslovanjem.

Tako je navela tvrtku TT Kabeli iz Širokoga Brijega koja je već prošle godine izradila ESG izvještaj za 2022. godinu.

Postavila je ciljeve da će biti klimatski neutralna do 2050. godine, kao i ciljeve smanjenje emisija u svojim proizvodima, a sve to kako bi bili konkurentni na europskom tržištu, pogotovo na tržištu skandinavskih zemalja, pojasnila je Šćulac.

Konferenciju je organizirala je Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa HBOR-om i HGK-om uz potporu EP HZHB i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Foto: Mostarski sajam

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.