KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Bolt traži vozače u Sarajevu

Evropska kompanija za prevoz i dostavu stiže na tržište Bosne i Hercegovine

Bolt traži vozače u Sarajevu

Estonska kompanija za prevoz i dostavu  Bolt koja radi na principu aplikacije objavila je oglas u kojem traže vozače u Sarajevu, što je nagovještaj da ovaj pružatelj usluga stiže na bosanskohercegovačko tržište.

Kompanija u oglasu traži vozače koji bi prevozili putnike do odredišta, radili kada god požele i zaradili bez provizije.

Bolt trenutno posluje u više od 500 gradova širom svijeta, a Sarajevo im je prvi grad u Bosni i Hercegovini.

Prošle godine su iz ove kompanije, na upit TV N1 kazali da im je bosanskohercegovačko tržište interesantno. - Bolt u svakom trenutku razmatra prilike za širenje koje imaju poslovnog smisla. Puno je faktora koji se uzimaju u obzir pri odluci o poslovnom širenju. Bosna i Hercegovina je svakako zanimljivo tržište, kao i ostale zemlje u regiji tzv. Zapadnog Balkana - kazala je glasnogovornica Bolta. Istakla je da je njihov cilj da ponude uslugu koja je zaista potrebna i dugoročno održiva.

- Svaku pojedinu priliku za širenje pažljivo razmatramo kako bi na konkretnom tržištu pravovremeno ponudili uslugu koja je zaista potrebna i dugoročno održiva. Boltova usluga treba služiti kao dodana vrijednost za putnike i profesionalne vozače, ali i podstaći rasterećenje saobraćaja - poručuju iz Bolta.

Aplikacije poput Bolta omogućavaju korisnicima da brzo i jednostavno naruče vožnju putem pametnog telefona, čime se osigurava transparentnost cijena, praktičnost i brza rezervacija.  U brojnim zemljama Bolt i slične kompanije (Uber, Cammeo) nailaze na protivljenju tradicionalnih taksista. Udruženja taksista izražavaju zabrinutost zbog nedostatka regulacije i mogućnosti rada na crno taksi vozača koji bi se prijavili putem ovih aplikacija. 

Iz Sarajevotaxija su se već oglasili kazavši  da "ta kompanija ne može raditi u Bosni i Hercegovini", dok vlasnik Žutog taksija Jasmin Zajko ne vidi problem u njihovom dolasku "ako su zdrava konkurencija".

Foto: Bolt

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
3.7
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.