KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Preuzimanje manjinskog udjela od 46,43 posto koštalo je oko 90 miliona eura

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka. Vrijednost transakcije je gotovo 90 miliona eura.
Podsjećamo, grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi, Waldquelle i drugi. U Češkoj Republici, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, Mattoni 1873 je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića. U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ova evropska grupa prodala je gotovo dvije milijarde boca.

- Uz snagu Mattoni grupe, sa punim povjerenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo Knjaz Miloš u jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu - rekao je Marko Stanković, generalni direktor Knjaz Miloš i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu. - Daljim ulaganjem u Knjaz Miloš, želimo da gradimo njegovu održivu budućnost, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude - izjavio je Alesandro Paskvale, vlasnik i predsjednik grupe Mattoni 1873. 

Mattoni 1873 je sa kupno 39 brendova iz 8 zemalja danas je dio porodice brendova grupe, čiji korijeni sežu do 1873. godine, do Hajnriha Matonija, rođenog u Karlovim Varima. Savremena istorija počela je devedesetih godina zahvaljujući značajnim investicijama novih vlasnika, italijanske porodice Paskvale.
Foto: Mattoni 1873

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.