KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Poslovne veze Džambić-Pavlović: Pozajmica u obliku udjela u društvu

Gordan Pavlović ustupio Bingovoj firmi Ingram Srebrenik 20 posto udjela u rudniku, saznaje Indikator.ba

Poslovne veze Džambić-Pavlović: Pozajmica u obliku udjela u društvu

Kompanija Ingram d.d. Srebrenik, u 95-odstotnom vlasništvu tuzlanskog Binga, ušla je u vlasništvo Novog rudnika mrkog uglja "Miljevina" Miljevina u većinskom vlasništvu Pavgorda Gordana Pavlovića,  saznaje Indikator.ba.

Time se potvrđuju poslovne veze Senada Džambića i Gordana Pavlovića, ali najvjerovatnije objašnjava i "pozajmica" koju je, prema medijskim izvještajima, Džambić dao Pavloviću za preuzimanje zvorničke Alumine.

Kako saznaje Indikator.ba Ingram je stekao 20 posto udjela u društvu Novi rudnik mrkog uglja "Miljevina" Miljevina, odnosno iskazano u kapitalu 3,68 miliona KM. Pavgorod Foča zadržava ostalih 80 posto društva. 

Gordan Pavlović kazao je da mu je Džambić dao pozajmicu, ali poslovni odnos je ipak konkretizovan ustupanjem dijela vlasništva u rudniku Miljevina Džambićevoj firmi.

Novi rudnik Miljevina osnovan 2008. godine, imao je u 2023. godini prihod od 28,8 miliona KM i neto dobit od 3,28 miliona KM.

Pavgorod je na osnovu sudskih presuda u izvršnom postupku nedavno preuzeo Aluminu, a krenuo je i u preuzimanje Boksita, preduzeća koje je Aluminin glavni dobavljač sirovine.

Foto: Pexels

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.