KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Specijalna bolnica prešla u vlasništvo Mileksa

Od 1. jula ove godine Bolnica će poslovati u sastavu Mileks Grupe

Specijalna bolnica prešla u vlasništvo Mileksa

Nakon Zakonom sprovedene procedure, uz saglasnost novog vlasnika, kompanija "Boksit“ Milići 20. juna ove godine prodala je osnivački kapital, odnosno vlasništvo nad Specijalnom bolnicom iz hirurških oblasti, "Mileksu", koji je tako postao stopostotni vlasnik Bolnice.

Od 1. jula ove godine Bolnica će poslovati u sastavu Mileks Grupe koju, pored "Mileksa" i Bolnice, čine još "Drina osiguranje", DRAM i Farma koka nosilja, izvijestio je predsjednik kompanije i grupacije "Boksit" mr Rajko Dukić.
- S obzirom da novi Vlasnik nije iskazao interes za dalje funkcionisanje Specijalističkog medicinskog centra, što bi svakako značajno umanjilo nivo zdravstvenih usluga, ukoliko bi on prestao sa radom, ne samo na području Opštine Milići, preduzeće "Mileks" je, kupovinom opreme, preuzelo obavezu da, preko Specijalne bolnice iz hirurških oblasti, organizuje pružanje usluga građanima, na komercijalnom nivou, za sledeće oblasti: ortopedija, radiologija, oftalmologija, neurologija, endokrinologija, ginekologija, dermatologija, kardiologija, kao i usluge laboratorije, saopćio je Dukić.

Rajko Dukić je nedavno prodao udjele koje je preko svojih kompanija imao u društvu Boksit Milići. Sada su najveći akcionari ovog društva Pavgord Foča sa 28,3 posto, Respect Plus Banja Luka sa 18,7 posto  i MG Mind sa18,6 posto. Takođe, putem svoje pekarske tvrtke Mileks povećao je udio u Drina osiguranju na 72%, podsjeća Indikator.ba.

Foto: Pexels
 

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.