KOMPANIJE I TRŽIŠTA

BIG CEE preuzima Promenadu Novi Sad za 177 miliona eura

Prihode od prodaje izralska tvrtka će upotrijebiti za dalju izgradnju i akvizicije

BIG CEE preuzima Promenadu Novi Sad za 177 miliona eura

BIG CEE će preuzeti tvrtku Promenada Novi Sad od NE Propertyja,  saopštila je kompanija NEPI Rockcastle, koja je vlasnik Promenade.

– NEPI Rockcastle saopštava da je 3. jula sklopio obavezujući ugovor o prodaji 100 odsto akcija svoje kćerke firme NE Property N. V., u čijem se vlasništvu nalazi tržni centar 'Promenada Novi Sad', sa srpskom podružnicom kompanije CEE BIG BV,  piše u saopštenju, u koje m se dodaje da je cijena iz ugovora 177 miliona eura.
Prihode od prodaje NEPI će upotrijebiti za dalju izgradnju i akvizicije, dodaje se. Dovršetak akvizicije podliježe uobičajenim odobrenjima i uvjetima, uključujući odobrenje srbijanskog tijela za tržišno natjecanje.
CEE-BIG posluje u okviru izraelske grupe koja se bavi razvojem koncepta otvorenih tržnih centara, a pod krajnjom je kontrolom društva BIG Shopping Centers Ltd, sa sedištem u Izraelu. U Srbiji posluju od 2008. godine, preko brojnih privrednih društava, a vlasnik su maloprodajnih parkova: BIG Fashion Mall & Park Beograd, BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo, BIG Rakovica, BIG Zrenjanin, BIG Kruševac, BIG Fashion Kragujevac, BIG Pazova, BIG Obrenovac i BIG Kraljevo.

S druge strane, NEPI je pod kontrolom društva Ne Property B.V, sa sjedištem u Amsterdamu i bavi se iznajmljivanjem vlastitih ili iznajmljenih nekretnina. Ukratko, njegova jedina stvarna djelatnost bilo je upravljanje tržnim centrom Promenada u Novom Sadu, koji je otvoren 2018. godine i prostire se na oko 48.900 kvadrata.

Foto: Promenada - NEPI Rockcastle

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.