KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Njemačka Mubea najavljuje proizvodnju u BiH krajem godine

U skladu sa investicionim planovima, do kraja 2030. godine biće zaposleno oko 1.000 radnika

Njemačka Mubea najavljuje proizvodnju u BiH krajem godine

Tokom boravka u Njemačkoj, kao nastavak Outreach misije delegacija Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) posjetila je kompaniju Mubea iz Attendorna, Njemačka koja se bavi proizvodnjom autokomponenti.

Mubea je firma koja je već otpočela investiciju u Derventi, BiH, gdje krajem ove godine i zvanično pokreće proizvodnju sa trenutno zaposlenih 90 radnika.

- U skladu sa investicionim planovima, do kraja 2030. godine biće zaposleno oko 1.000 radnika. Kvalifikovana i konkurentna radna snaga je jedan od osnovnih razloga zbog kojeg žele investirati u našu zemlju i širiti svoje poslovanje - saopšteno je iz FIPA-e.
Predstavnici FIPA-e su ih informisali o projektu Aftercare i postinvesticionoj podršci koju Agencija pruža ukoliko naiđu na prepreke tokom poslovanja u BiH.

Tokom sastanka istakli su da je investiranje u Bosnu i Hercegovinu prioritet za sve nivoe vlasti i pohvalili aktivnosti i zalaganje FIPA-e kako tokom misije u Njemačkoj tako i konkretne aktivnosti Agencije u procesu privlačenja direktnih stranih investicija.

Foto: Mubea

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.