MENADŽMENT

Adriatic Metals kreće u globalnu potragu za novim direktorom

Odlazeći Paul Cronin ponudio je nastavak saradnje s kompanijom kao konsultant radi neometane tranzicije vodstva

Adriatic Metals kreće u globalnu potragu za novim direktorom

Kompanija Adriatic Metals će započeti globalnu potragu za novim stalnim izvršnim direktorom u nadolazećim sedmicama, nakon što je Paul Cronin odstupio iz familijarnih razloga.

Od 9. augusta dužnost vršioca dužnosti generalnog direktora Adriatic Metals PLC u Velikoj Britaniji preuzima Laura Tyler, dok je Sanela Karić imenovana za generalnog direktora Adriatic Metalsa BiH, sa izvršnom funkcijom i na nivou Velike Britanije.
Uvjeti ugovora o uslugama Tyler i Karić  su u procesu dogovora i bit će objavljeni nakon dovršetka, saopćeno je iz kompanije.

“Za uspjeh svake tvrtke od ključne je važnosti menadžment prepozna potrebu razvoja, kako se tvrtka razvija. U slučaju Adriatica ta evolucija je  bila brza i sada je pravo vrijeme da odstupim – za tvrtku, a i za mene osobno. Bila mi je velika čast služiti kao predsjednik Uprave tvrtke zadnjih pet godina i neizmjerno sam ponosan na ono što smo postigli kao tim. Živjeti i raditi u Bosni i Hercegovini u projektu je bilo ključno za uspješno vođenje tvrtke, dozvole, izgradnju i početak proizvodnje, ali sada je vrijeme je za novo vodstvo, sa skupom vještina bolje usklađenim s potrebama tvrtke i njezini dionicima, komenitrao je svoj odlazak Paul Cronin.

Michael Rawlinson, predsjednik uprave Adriatica, komentirao je: “Želio bih zahvaliti Paulu na njegovoj viziji i energiji, vođenju Adriatica kroz nevjerojatno putovanje od istraživačkog juniora do producenta u samo sedam godina. On treba s pravom biti ponosan na svoja postignuća i želimo mu dobro kad se vrati u Australiju. Paul je ljubazno ponudio nastavak saradnje s nama kao konsultant, kako bismo osigurali nesmetan rad u toku tranzicije vodstva. Drago mi je što je Laura Tyler pristala postati privremena izvršna direktorica, s njezinim bogatim iskustvom, neprocjenjive vještine vođenja i entuzijazma za stvaranje Tier 1 operacija svjetske klase. Ja sam također uvjerena da je Sanela Karić prava osoba za vođenje naše podružnice u Bosni i Hercegovini. Ona ima duboka povezanost s lokalnim osobljem i dionicima te opsežno iskustvo u upravljanju regulatornim okruženjem u zemlji. Kao bivši voditelj prirodnih resursa u EBRD-u, Eric Rasmussen donosi bogato iskustvo u svoju novu ulogu predsjednika Odbora za održivost.”, komentirao je Rawlinson.

Foto: Adriatic Metals

 

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.