MENADŽMENT

Tahir Taslaman novi direktor Sarajevske berze

Dr. Tarik Kurbegović završio mandat na vlastiti zahtjev

Tahir Taslaman novi direktor Sarajevske berze

Dosadašnji direktor Sarajevske berze, dr. Tarik Kurbegović završio svoj mandat na poziciji direktora, a za novog direktora imenovan je Tahir Taslaman, dosadašnji izvršni direktor.

Odluka o prestanku mandata donio je Nadzorni odbor Sarajevske berze na zahtjev dr. Kurbegovića  nakon uspješno završenog dvanaestogodišnjeg perioda. Dr. Kurbegović će svoj profesionalni angažman i doprinos nastaviti na poziciji savjetnika u okviru iste institucije.
 
Za novog direktora Sarajevske berze od Nadzorni odbora imenovao je Tahira Taslamana, koji je do sada obavljao dužnost izvršnog direktora što će osigurati kontinuitet rada Berze u narednom periodu. 
 
Taslaman donosi sa sobom bogato iskustvo u spoju tržišta kapitala, finansija i IT-a, što će omogućiti dalji razvoj Berze u skladu za zakonskim okvirom tržišta kapitala u FBiH kroz unapređenje usluga, povećanje efikasnosti operacija i digitalnih rješenja u saradnji sa regulatorom i ostalim učesnicima na tržištu kapitala. Njegova ekspertiza i inovativan pristup će biti značajni za Berzu u dinamičnom poslovnom okruženju u narednom periodu.
 
Sarajevska berza-burza ostaje posvećena svojim članovima, investitorima i emitentima, te će nastaviti da promoviše transparentnost, efikasnost i rast na tržištu kapitala. Berza se zahvaljuje se dr. Tariku Kurbegoviću na njegovim doprinosima i posvećenosti tokom svog mandata i želi Tahiru Taslamanu mnogo uspjeha na poziciji direktora.

Foto:Tahir Taslaman
 

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.