MENADŽMENT

Stela Melnic nova direktorica EBRD-a u BiH

EBRD je izrazio zahvalnost Manueli Naessl na njenom izuzetnom vodstvu i posvećenosti tokom njenog mandata

Stela Melnic nova direktorica EBRD-a u BiH


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je imenovanje Stele Melnic kao direktorice EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu od 1. septembra 2024.

Melnic, koja je ranije bila zamjenica direktora kancelarije EBRD u Poljskoj, u svoju novu ulogu donosi bogato iskustvo. Pridružila se Banci 2005. godine. Od tada je obavljala različite uloge, uključujući upravljanje lokalnim timovima u Ukrajini i Rumuniji.

U svojoj posljednjoj ulozi zamjenice direktora kancelarije EBRD u Poljskoj, podržala je realizaciju ključnih inicijativa, doprinoseći statusu Poljske kao trećeg po veličini tržišta za ulaganja EBRD-a 2023. godine.

- Uvjereni smo da će Stelino veliko iskustvo i dokazani rezultati uveliko doprinijeti našem kontinuiranom uspjehu u Bosni i Hercegovini. Njeno vodstvo bit će ključno za unapređenje naše misije podsticanja održivog razvoja i ekonomskog rasta u regiji - rekao je Matteo Colangeli, regionalni direktor EBRDa za Zapadni Balkan

U svojoj novoj ulozi, Stela će biti odgovorna za vođenje operacija EBRD-a u Bosni i Hercegovini, blisko sarađujući sa zainteresiranim stranama na pokretanju uticajnih projekata i inicijativa koje podržavaju razvojne ciljeve zemlje.

EBRD je izrazio zahvalnost Manueli Naessl na njenom izuzetnom vodstvu i posvećenosti tokom njenog mandata direktorice EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu.

- Manuelino strateško vođenje i posvećenost bili su ključni u unapređenju ciljeva Banke u regionu. Želimo joj sve najbolje u novoj ulozi direktorice EBRD-a Bugarske, sa sjedištem u Sofiji - poručili su iz EBRD-a.

Foto: Stela Melnic - EBRD

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.