MENADŽMENT

Amel Kovačević dobio saglasnost za imenovanje za generalnog direktora BH Telecoma

Procedura će biti okončana nakon što ga potvrdi Nadzorni odbor ove kompanije

Amel Kovačević dobio saglasnost za imenovanje za generalnog direktora BH Telecoma

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrala je i pitanje imenovanja direktora BH Telecoma, a tim povodom napravljeni su pomaci u ovoj proceduri.
Naime, na sjednici se između ostalog razmatrao Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje odluke o imenovanju generalnog direktora dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

Ovim potezom, Kovačević se približio poziciji generalnog direktora, a procedura će biti okončana nakon što ga potvrdi Nadzorni odbor ove kompanije.

Podsjetimo, za mjesto generalnog direktora, osim Kovačevića, konkurisao je i Edvin Škaljo vanredni profesor na profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Amel Kovačević obnaša funkciju v.d. direktora BH Telecoma od oktobra 2023. godine, a nekoliko puta je govorio o daljim planovima kompanije i aktivnostima.

"BH Telecom će u narednom periodu provesti tri ključne aktivnosti kako bi osigurao dugoročnu održivost na tržištu: prva je reorganizacija korporacije koja će nas približiti tržištu i našim korisnicima, a koja će se provesti do kraja 2024.godine, druga aktivnost se odnosi na širenje širokopojasne optičke mreže i proširenje kapaciteta mobilne mreže kako bi cjelokupno bh.društvo bilo povezano kvalitetnim internetom i treća se odnosi na digitalni razvoj i inovativna rješenja. Vizija da postanemo vodeći digitalni integrator bh. društva je zaista ambiciozna i obavezuje nas da gradimo strateška partnerstva sa javnim i privatnim sektorom u Bosni i Hercegovini ali i šire, a sve u cilju kreiranja platformi koje će omogućiti uspostavu digitalnog društva", naglasio je Kovačević.

Foto: Amel Kovačević - BH Telecom

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.