MENADŽMENT

Amel Kovačević novi direktor BH Telecoma

Kovačević, kadar stranke Narod i pravda,  malezijski je đak, a bio je direktor u BBI-u i Bamcardu, te donedavno izvršni direktor United Bank of Albania

Amel Kovačević novi direktor BH Telecoma

 Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donijela je odluka o smjeni uprave Javnog preduzeća BH Telecom na čelu sa Sedinom Kahrimanom i imenovala novu upravu koju će predvoditi Amel Kovčević.

U novoj upravi osim Amela Kovačevića bit će i Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

Kovačević, kadar stranke Narod i pravda,  malezijski je đak: Bio je direktor u BBI-u i Bamcardu. Donedavno je bio izvršni direktor United Bank of Albania,a od 2018. do 2020. obavljao je funkciju ministra finansija u Vladi Kantona Sarajevo. Kao službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH od 2010. do 2013. bio je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini i Mongoliji. 
Predavao je na International University of Sarajevo, te The Noel Baker Center for Business and Management Studies.

- Ključne kompetencije su mu priprema ključnih politika i procedura u cilju izgradnje jakog korporativnog ugleda, rastuće baze klijenata, prepoznavanja poslovnih prilika, praćenja industrijskih trendova te donošenje poslovnih strategija kako bi se ostvario optimalan rast ključnih poslovnih parametara, stoji u njegovoj biografiji. 

U CV-u se može naći i podatak da je bio učenik generacije u Drugoj gimnaziji.

- Postiže izvanredne rezultate u rastu portfolija, prihoda i profitabilnosti poslovnog segmenta u svojoj odgovornosti. Uspješno redizajnira poslovne procese te kreira visoko motivirajuće radno okruženje u cilju unapređenja produktivnosti poslovnog segmenta. Ima dokazano iskustvo u definiranju i implementaciji dugoročnih strategija, vođenju mnogoljudnih timova u kompleksnom i promjenjivom okruženju, navedeno je u njegovom CV-u.

Smjena Uprave BH Telecoma očekivala se neko vrijeme, nakon što je neavno postavljen novi Nadzorni odbor ovog preduzeća.

Foto: Amel Kovačević

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.