MENADŽMENT

Džambić je najveći mali dioničar, ali ga nema u NO BH Telecoma

Mali dioničari nisu predložili svog člana u Nadzorni odbor, a među njima najveći udio ima vlasnik Binga

Džambić je najveći mali dioničar, ali ga nema u NO BH Telecoma

Skupština Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, održana 10.  novembra, izabrala  je Nadzorni odbor  društva, nakon što je istekao mandat od tri mjeseca aktulnim članovima. 
Sedad Avdić, Samir Čorbo, Affan Ćehajić, Alma Zildžić, Faruk Hadžić i Zoran Marijanović najprije su razriješeni, a potom ponovno imenovani za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala na period do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do tri mjeseca (11.02.2024. godine).
Na ovaj način nastavljena je praksa imenovanja članova Nadzornog odbora u svojstvu vršilaca dužnosti iz ranijeg perioda. 
Za sedmog člana Nadzornog odbora, kojeg  predlaže privatni kapital, u zakonom utvrđenom roku nije nominovan kandidat. Sedmog člana predlaže grupa dioničara sa više od 5 posto dionica s pravom glasa. 

Vlasnik Binga Senad Džambić je najveći privatni dioničar sa 0,87 posto udjela. Više manjinskih dioničara mora se udružiti kako bi mogli predložiti  svog predstavnika.

Interesantno je da je Džambić nastavio kupovati dionice BH Telecoma i da je udio sa 0,8271 posto podigao na 0,8724 posto.

Foto: Senad Džambić


 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.