MENADŽMENT

Adriatic Metals imenovao glavnog direktora za održivost

AlexBudden će pokrivati odnose s vladom, pitanja održivosti i ESG-a, uključujući zaštitu okoliša, odnose sa zajednicom i energiju

Adriatic Metals imenovao glavnog direktora za održivost

Adriatic Metals imenovao je Alexa Buddena za novoosnovanu ulogu glavnog direktora za održivost tvrtke, koji odgovara direktno glavnom izvršnom direktoru, izvještava Indikator.ba.

Budden će u Adriatic Metals pokrivati odnose s vladom, pitanja održivosti i ESG-a, uključujući zaštitu okoliša, odnose sa zajednicom i energiju, blisko sarađujući s odjelom za rizike i osiguranje, ljudskim resursima i korporativnim razvojem.

Budden je bio na višim položajima za korporativne poslove i održivost u tvrtkama Harbor Energy i LundinEnergy, a radio je u sektorima nafte i plina, rudarstva i obnovljivih izvora energije. Ovo je uslijedilo nakon dvadesetogodišnje diplomatske karijere u Uredu za vanjske poslove, Commonwealth & Development UK, gdje je bio smješten na nekoliko lokacija, uključujući Hrvatsku.

- Kako Adriatic postaje europski fokusiran operator srednjeg nivoa, naša održivost strategiju, politike i aktivnosti također će trebati ojačati i razviti kako bismo osigurali da povećamo našu društvenu dozvolu za rad, zaštitimo prirodni okoliš i nastavimo snižavati troškove kapitala. Održivost je oduvijek bila u središtu naše poslovne strategije. Uključivanjem Alexa u naš tim višeg menadžmenta povećat ćemo važnost održivosti u našoj organizaciji, nastaviti raditi prema najboljim praksama u industriji i graditi odnose sa svim našim dionicima, komentirao je izvršni direktor Adriatic Metalsa Paul Cronin.

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Foto: Adriatic Metals

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.