MENADŽMENT

Mirza Ustamujić dolazi za direktora Energoinvesta

Vlada Federacije BiH dala saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje Ustamujića

Mirza Ustamujić dolazi za direktora Energoinvesta

Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH data je saglasnost za imenovanje novog direktora kompanije Energoinvest, piše Raport.

Vlada je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru da za vršioca dužnosti direktora Energoinvesta imenuje Mirzu Ustamujića, a sve do okončanja konkursne procedure. Time je smijenjena i dosadašnja direktorica Bisera Hadžialjević.

Ustamujić je inače imenovan na prijedlog SDP-a, a nekada je bio politički aktivan kroz stranku SBB. Bio je i poslanik u Federalnom parlamentu.

Do septembra prošle godine obavljao je dužnost prvog čovjeka kompanije Payten, specijalizovane za platni promet i bankarstvo, nakon čega ga je zamijenila Alma Kratovac.

Ustamujić je osnivač i direktor u kompaniji UniSolar koja se bavi proizvodnjom i trgovinom električnom energijom proizvedenom iz obnovljivih izvora. Takođe je osnivač i Griffin Consultinga, kompanije za poslovno posredovanje i konsalting na tržištu bankarstva, telekomunikacija i informacionih tehnologija. Ima suvlasništvo i u kompaniji BeeBee, koja se bavi dijeljenjem električnih trotineta.

Foto: Mirza Ustamujić, Assecco

 

 

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.