MENADŽMENT

Promjene u Upravi Adriatic Metalsa

Novi neizvršni direktor s učinkom od 13. juna 2024.godine je Eric Rasmussen

Promjene u Upravi Adriatic Metalsa

Adriatic Metals imenovao je Erica Rasmussena za neizvršnog direktora s učinkom od 13. juna 2024.godine
Rasmussen ima značajno iskustvo u finansiranju europskih i globalnih rudarskih projekata, a nedavno je bio glavni savjetnik Structured & Project Finance for Renewables & Mining u Rio Tintu. Proveo je u Europskoj banci za obnovu i razvoj (“EBRD”) 27 godina, a globalni voditelj prirodnih resursa bio je između 2013.-2022.
Rasmussen predvodio je EBRD-ov tim od 28 bankara na portfelju projekata širom svijeta Europa, FSU i MENA, nadzirući prosječno 1 milijardu eura ulaganja godišnje.
Tokom svoje karijere u EBRD-u,  Rasmussen nije bio samo vođa u mnogima disciplinama finansija i održivosti, nego je također bio vrlo uspješan ulagač u višestruke projekte koji su generirali vodeće povrate u industriji za sve dionike koji su sudjelovali.
U svojstvu neizvršnog direktora, Rasmussen će u početku služiti Odboru za reviziju i rizike, naknade i imenovanja.
Kako Adriatic napreduje od tvrtke za istraživanje i razvoj u proizvođača, tvrtka je pokrenula proces razvoja svoje uprave kako bi se uskladila s njim svoje buduće strateške ciljeve. Kao član odbora od februara 2018., Julian Barnes je od 13. juna 2024. dao ostavku na dužnosti neizvršnog direktora Adriatica radi drugih interesa. Njegove odgovornosti uključivaale su članstvo u odborima za reviziju i rizik, naknade i imenovanja. Komentirajući promjene u Upravi, Michael Rawlinson, predsjednik Adriatica, izjavio je:
- Želio bih zahvaliti Julianu Barnesu na njegovom značajnom doprinosu Adriaticovom razvoju od istraživačke tvrtke u jedne od vodećih rudarskih tvrtki u Europi. Julianovo značajno iskustvo, ne samo u rudarskom sektoru, nego i u radu na Balkanu, bilo je neprocjenjivo za napredak tvrtke u proteklih šest godina. Želimo mu sreću u budućnosti Također bih želio dobrodošlicu Ericu Rasmussenu u Upravu Adriatica. Eric donosi dojmljiv spoj komercijalizma i odlučnosti da se sklope poslovi, kao i strast za osiguranjem održivosti, a što je u srži rudarskih operacija. Njegovo iskustvo donosi dubinu znanja i mreže na svim niovima dionika u europskom rudarskom sektoru. Odbor se veseli radu s Ericom dok Adriatic kreće u svoje sljedeće poglavlje rasta, s izgrađenim srebrenim projektomn u Varešu, puštenim u rad i u procesu povećanja nazivne proizvodnje u četvrtom kvartalu 2024.

Foto: Adriatic Metaals

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.