MENADŽMENT

Vlada smijenila direktora To Montenegra “zbog loših rezultata”

Vukadin Stojanović je, prema odluci Vlade, novi v.d. izvršnog direktora kompanije To Montenegro

Vlada smijenila direktora To Montenegra “zbog loših rezultata”

Vlada Crne Gore je jule smijenila izvršnog direktora “To Montenegra” Marka Anžura, saznaje Pobjeda. Njega je prošle godine, na mjesto izvršnog direktora nacionalne aviokompanije imenovala Vlada Dritana Abazovića, predstavljajući ga kao stručnjaka iz oblasti upravljanja aviokompanijama.

Vukadin Stojanović je, prema odluci Vlade, sada v.d. izvršnog direktora kompanije To Montenegro.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Vlada je smijenila Anžur zbog loših rezultata rada.

Kompanija je ostvarila 62,3 miliona eura prihoda u 2023. godini, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2022. godinu.Ostvareni profit, kao pokazatelj uspješnosti poslovanja i efektivne zarade kompanije, iznosi 3,47 miliona. U poređenju sa 2022. godinom, u kojoj je finansijski rezultat usled investicionih ulaganja i globalnih trendova bio negativan, ukupan rezultat je bolji za 5,93 miliona eura. Takođe, 475 hiljada prevezenih putnika, predstavlja porast od 31,05% u odnosu na 2022. godinu. Uspostavljena je mreža od 17 redovnih destinacija, sa tendencijom daljeg rasta.

Anžur je 2012. godine bio glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria Airways”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrije”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Foto:Air Montenegro

Štampa
Kategorije: MENADŽMENT
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.