POLITIKA I DRUŠTVO

Opština Sokolac i dalje u blokadi zbog duga "Romanije"

Šumsko gazdinstvo “Romanija” Sokolac na dan 30. juna 2024. duguje opštini 687 hiljada KM

Opština Sokolac i dalje u blokadi zbog duga "Romanije"

Nastavljena je putpuna opstrukcija i blokada budžeta opštine Sokolac. JPŠ “Šume RS” a.d. Sokolac – Šumsko gazdinstvo “Romanija” Sokolac na dan 30. juna 2024. godine duguje opštini Sokolac 687.155,84 KM.

Prema riječima načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, svi njegovi prijedlozi i molbe su ignorisani od strane skupštinske većine.

– Prema ovoj skupštinskoj većini, Sokocu ne treba ništa, ni solarna elektrana, ni slobodna zona, ni carinski terminal, ni gradska kuća, ni odmaralište na Romaniji, ni autobuska stanica, ni postrojenje za prečišćavanje pijaćih i otpadnih voda. Odbili su prijedloge budžeta, rebalansa budžeta, refinansiranje obaveza, reprogram za doprinose i pored toga što smo imali sve saglasnosti Ministarstva finansija RS i Poreske uprave RS iako je ukupno zaduženje opštine 13%, a dozvoljeno je 18%. Samo blokada i skidanje glave načelniku opštine – rekao je Bjelica.

Dodao je da je primoran da podnese tužbu, jer raspolaže informacijama da šumarstvo duguje  preduzeću iz opštine koje se bavi izgradnjom puteva oko 700.000 KM.    

Izvor/foto: opstinasokolac.net


 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.