POLITIKA I DRUŠTVO

Štrajk radnika Lidla u centralnom skladištu u Hrvatskoj

Radnike pogodilo to što su im plaće niže nego početkom godine uprkos povećanom obimu posla

Štrajk radnika Lidla u centralnom skladištu u Hrvatskoj

Radnici Lidla u centralnom skladištu u Hrvatskoj u Jastrebarskom u četvrtak su obustavili  rad zbog nezadovoljstva obračunom plaća koje su im isplaćene za august, piše Danica.hr.

Prema infromacijama portala Danica.hr, radnici u skladištu dobijaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Rad je jučer obustavilo oko 20 radnika u skladištu, a potpora od kolega iz Lidla, kažu, stiže im sa svih strana. Predstavnici uprave nezadovoljnim su radnicima tumačili način obračuna plaća. No, čini se kako njihovo ogorčenje primanjima i opsegom posla nisu uspjeli zatomiti.

Radnike je, piše Danica.hr, posebno pogodio i tekst objavljen na istoimenom portalu u kojem se navodi kako je prosječna neto plaća u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1234 eura.

Oglasili su se iz Lidla i pojasnili cijelu situaciju..

- Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu. Takav dobrovoljni bonus smo isplatili i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću, kazali su iz Real Grupe.

Foto: Lidl Hrvatska

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.