POLITIKA I DRUŠTVO

Poslovni prostori u centru Banjaluke zjape prazni

Došlo je do hiperponude poslovnih prostora, dok paralelno s tim privredna aktivnost nije toliko razvijena

Poslovni prostori u centru Banjaluke zjape prazni

Veliki je izbor praznih poslovnih prostora u Banja Luci. Oni su i najlošiji segment tržišta nekretnina, kažu stručnjaci iz ove oblasti.

U Gospodskoj ulici, na jednoj od najatraktivnijih lokacija, jedan preko puta drugog dva su prazna poslovna prostora. Oni već duže vremena čekaju na izdavanje. Ovakvih poslovnih prostora u Banja Luci je sve više, gotovo na svakom koraku.

Veća je ponuda poslovnih prostora u odnosu na potražnju, ističu stručnjaci za nekretnine. Promijenile su se i navike kupaca pa se fokus pomjerio u tržne centre.

„Došlo je do neke vrste hiperponude poslovnih prostora. Paralelno s tim privredna aktivnost nije toliko razvijena, nema dovoljno novih firmi, nema dovoljno pravnih lica i investitora koji otvaraju nove firme i došli smo u situaciju da je poslovni prostor sada jeftiniji nego stan, što nekad nije bio slučaj“, rekao je Dragan Milanović, agent Agencije za nekretnine za RTV BN.

Došlo je do pada potrošnje građana a sve manje je stranih ulaganja, ocjenjuju ekonomisti.
„Češći razlozi su i visoke cijene koje određuju vlasnici tih prostora što firme i djelatnosti ne mogu da podnesu“ , izjavio je Saša Grabovac, predsjednik Udruženja ekonomista SWOT.

Foto: Grad Banjaluka

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.