POLITIKA I DRUŠTVO

Na prodaji 43 apartmana u vlasništvu Club Aparthotel Vučko

Prodaja se vrši na u izvršnom postupku radi namirenja 6.451.702,22 KM

Na prodaji 43 apartmana u vlasništvu Club Aparthotel Vučko

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu objavio je prodaju 43 apartmana u vlasništvu "Club Aparthotel Vučko“ d.o.o. Pale, izvještava Indikator.ba.

Prodaja se vrši u izvršnom postupku na osnovu tražioca izvršenja Fond za razvoj i zapošljavanje RS a.d. Banja Luka, u čije ime i za čiji račun istupa Investiciono-Razvojna Banka RS a.d. Banja Luka. 

Riječ je potraživanjima od preduzeća “B&B” Vučko d.o.o. Pale, “C-Provex” doo Pale, “Club Aparthotel Vučko” d.o.o. Pale i “Elit” doo Pale u iznosu od  6.451.702,22 KM. 

Ukupna procijenjena vrijednost apartmana je 9.137.098,00 KM.
Na nekretninama su uspisane služnosti i/ili stvarni tereti u korist Fond za razvoj i zapošljavanje RS a.d. Banja Luka, u čije ime i za čiji račun istupa Investiciono-Razvojna Banka RS a.d. Banja Luka. Na prvom ročištu za javno nadmetanje nekretnine se neće moći prodati ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti.
Ročište je zakazano za 31.07.2024. godine u 11 sati.

Osnivači preduzeća Club Aparthotel Vučko su Aleksandar Prović, Bojan Đordan, Gorana Stanković, Maja Uskoković i Milomir Prović.

Aleksandar Prović je sa ocem Milomirom prije dvadesetak godina preuzeo stari hotel koji je izgrađen za potrebe Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. U namjeri da kompleks proširi novim apartmanima, a nemajući  sredstva,  Prović je ušao u partnerstvo sa Draganom Đordanom, Tuzlakom koji vodi građevinski biznis u Rusiji.

Đordan i Provićev rođak Mirko Tica iz Srbije 2010. godine potpisali su ortački ugovor sa firmom Aleksandra i Milomira Provića "B&B Vučko" kojim su osnovali  firmu "Club Aparthotel Vučko” u koju su dogovorili ulagati novac radi gradnje apartmana. Plan je bio da uloženo vrate prodajom apartmana, a da dobit firme podijele njihova djeca kao suvlasnici u ovoj firmi.

Krediti koji su uzeti kod Investiono-razvojne banke nisu uredno vraćni, a objekat sa apartmanima je stavljen pod hipoteku.  Kako je dug vremenom rastao, Investiono-razvojna banka je tužila firmu još 2015. godine.

Foto: Aparthotel Vučko

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.