POLITIKA I DRUŠTVO

Poništena prodaja autobuske stanice u Zenici

Stečajni upravnik tvrdi da su razlog načinjeni propusti u objavi oglasa i visini depozita

Poništena prodaja autobuske stanice u Zenici

Prodaja autobuske stanice u Zenici kompanije Zenicatrans-prevoz putnika u stečaju je poništena, nakon što je stečajni sudija dao primjedbe da su prilikom prodaje načinjeni propusti, obrazložio je stečajni upravnik Samir Sunulahpašić.

Stečajni sudija je dao primjedbu da javni oglas o prodaji imovine stečajnog dužnika nije istaknut na oglasnoj ploči suda, a što je bilo obavezno, te da je visinu depozita bila veća od zakonom propisane.

- Dana 29.08.2024.godine zakazao sam 3. vanrednu sjednicu Odbora povjerilaca na kojoj su donesene odluke kojim se usvajaju uloženi prigovori, poništava održana 21. javna licitacija i poništava se oglas o prodaji imovine stečajnog dužnika objavljenog u dnevnom listu "Oslobođenje" od dana 08.08.2024. godine. Na osnovu tih odluka Odbora povjerilaca donio sam zaključak o poništenju prodaje nekretnine "Autobuska stanica" površine 2285 m2 kupcu Špic beton DOO ZENICA i dana 30.08.2024. godine dostavio sam preporučenom poštom kupcu Špic beton d.o.o. zaključak o poništenju, objasnio je Sunulahpašić.

Tvrdnje Grada Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem da je Autobuska stanica prodata nezakonito na 21. licitaciji Sunulahpašić odbacuje.

- To je notorna laž i dezavuisanje javnosti i građana kao i povjerioca stečajnog dužnika. Podsjećam da je nekretnina zvana Autobuska stanica", površine 2285 m2 k.č.557/2,zk.ul.1465 vraćena u stečajnu masu stečajnog dužnika presudom Vrhovnog suda FBIH od juna 2024.godine.Posjedujem ZK uložak u kojem se vidi da smo vlasnici predmetne nekretnine i da ta nekretnina nije pod teretom, radi što objektivnijeg informisanja javnosti, naveo je Sunulahpašić.

Podsjećamo, iz Gradsku uprave Zenica istaknuli su je stečajna uprava postupila suprotno sudskoj zabrani raspolaganja imovinom Zenicatrans – prevoz putnika koja je, kako tvrde, još na snazi.

Autobuska stanice se,inače, izdaje pod zakup prevozničkoj firmi koja obavlja javni prevoz.

Foto: Vlada ZDK

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.