POLITIKA I DRUŠTVO

Besplatne građevinske dozvole u Banjaluci

Grad Banjaluka prvi koji je obezbijedio besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 kvadratnih metara

Besplatne građevinske dozvole u Banjaluci

Banjaluka je prvi grad koji je svojim sugrađanima obezbijedio i besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 kvadratnih metara, kao i besplatne projekte za izgradnju porodičnih domova.

Uz ovu, na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka donesena je i odluka o besplatnim placevima u početku za višečlane porodice, a onda i za mlade bračne parove.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević poručio je kako, nakon besplatnih udžbenika, prevoza za penzionere sa minimalnom penzijom i subvencija za vrtiće, nove pogodnosti za sugrađane Banjaluke su građevinske dozvole.

- Ranije nismo obećali besplatne građevinske dozvole, ali i to smo ostvarili. Od danas su besplatne građevinske dozvole do 200 m2 za sve naše sugrađane – kazao je on.

Podsjetio je još jednom da Banja Luka u oblasti turizma bilježi odlične rezultate, te da će zahvaljujući novoj odluci o neograničenom radnom vremenu za ugostiteljske objekte u centru grada bilježiti još bolje rezultate.

-Omogućili smo da u nultoj i prvoj zoni ugostiteljski objekti da rade do 5 časova ujutru, naravno uz odgovarajuće takse koje će plaćati Gradu – ističe gradski menadžer.

Foto: banjaluka.rs.ba

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.