POLITIKA I DRUŠTVO

Prodati atraktivni objekti na Bjelašnici

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju prodala je krajem juna poslovnu zgradu sa zemljištem i poslovni prostor

Prodati atraktivni objekti na Bjelašnici

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju Sarajevo prodala je krajem juna poslovnu zgradu sa zemljištem zvanu MOC Pres Centar i poslovni prostor, posebni dio apartmana hotela Bjelašnica, na Babinom Dolu, koji su bili u vlasništvu “ZOI ’84 Olimpijski centar".

Kako se navodi u informaciji Agencije, prodaja je obavljena na aukciji po početnim cijenama, izvještava Indikator.ba. 

Poslovni prostor, smješten u prizemlju apartmanske zgrade izgrađene 2007. godine površine 63m2 ,  prodat je po cijeni od 126.000 KM, koliko je procijenjena vrijednost od strane sudskog vještaka.

Drugi predmet prodaje - poslovna zgrada u privredi površine 804 m2 i zemljište uz privrednu zgradu površine 1593 m2, što zajedno čini ukupnu površinu parcele 2397m2 - prodat je po cijeni od 1.516.628 KM. Od toga je vrijednost zemljišta 1.257.660 KM, a vrijednost objekta 258.968 KM. Nekretnina MOC Pres Centar je izduženog pravilnog oblika i takođe je bila u vlasništvu “ZOI ’84 Olimpijski centar".

Na aukciji za MOC Pres Centar usčestvovali su Fuad Džafić i preduzeće Brend d.o.o. Sarajevo, a za  poslovni prostor  Elvedina Kapetanović iz Sarajeva i Azra Pintol iz Trnova.

Druga dva predmeta prodaje Skijašnica S1 na Bjelašnici površine 30 m2 i garaža G1 na Bjelašnici, površine 158 m2, koji su takođe prodavani, nisu našli kupce jer se niko nije prijavio na aukciju.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.