POLITIKA I DRUŠTVO

Besplatne građevinske dozvole konačno u Banjaluci

Odluka koja je dva i po mjeseca čekala na objavu, konačno će biti objavljena u Službenom glasniku grada

Besplatne građevinske dozvole konačno u Banjaluci

Iako je od odluke gradske Skupštine o dodjeli besplatnih građevinskih dozvola u Banjaluci prošlo gotovo dva i po mjeseca, još uvijek se čeka na realizaciju budući da odluka nije objavljena u Službenom glasniku Grada Banje Luke.

No, nakon tromjesečne blokada, počelo je  objavljivanje odluka u  gradskom službenom glasilu, a među  brojnim koje će uskoro biti bojavljene nalazi se i odluka o besplatnim građevinskim dozvolama. Kako su naveli iz grada Banjaluka, ova odluka stupit će na snagu 28. septembra.

Nakon što odluka o besplatnim građevinskim dozvolama stupi na snagu započeće i sve procedure uređenja postupka i načina realizacije navedene odluke, navode iz gradske uprave.

Podsjećamo, Skupština Grada Banja Luka usvojila je 11- jula odluka o besplatnim građevinskim dozvolama za objekte do 200 kvadrata., kao i odluku besplatnim placevima za višečlane porodice i mlade bračne parove.

 Objavljuje odluka u Službenom glasniku bilo je u zastoju zbog odsustva sekretara Skupštine grada Igora Šukala, koji jedini može da potpisuje i šalje akte na objavu u  ovo glasilo.

Foto: Grad Banja Luka

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.