POLITIKA I DRUŠTVO

Grad Livno daje obilate potpore investitorima koji kupe zemljište

Potpora može iznositi od 20 do maksimalno 90 posto uplaćene prodajne cijene građevinskog zemljišta u skladu sa brojem zaposlenih

Grad Livno daje obilate potpore investitorima koji kupe zemljište

Gradsko vijeće Livna donijelo je odluku o pružanju finansijske potpore investitorima koji od Grada kupe neizgrađeno građevinsko zemljište. Visina potpore potencijalnim ulagačima bit će određivana na osnovu  uplaćene prodajne cijene. Potpora može iznositi od dvadeset do maksimalno devedeset posto uplaćene prodajne cijene građevinskog zemljišta u skladu sa brojem zaposlenih. 

- Investitorima koji kupe zemlju od Grada Livna i pokrenu posao bit će vraćen dio novca i to u skladu s brojem novozaposlenih radnika. Tako će investitorima koji zaposle od deset do dvadeset radnika biti vraćeno dvadeset posto iznosa uplaćenog za kupnju zemljišta pa sve do devedeset posto vraćenih sredstava za investitore koji zaposle 150 i više radnika, naglašava gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Odluka je donesena s ciljem razvoja lokalne zajednice, poticanja ulaganja te time i stvaranja novih radnih mjesta.
Da bi ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Livna ulagači trebaju dostaviti zahtjev i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uvjeta propisanih navedenom odlukom. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija objavljeni su u javnom pozivu koji je otvoren do decembra ove godine.

Foto: Grad Livno
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.