POLITIKA I DRUŠTVO

Vlada HNK diže kredit za uređenje hotela Ero

Kreditno zaduženje iznosi 15 mil KM, a prenamjenom hotela troškovi će se smanjiti za dva miliona KM godišnje

Vlada HNK diže kredit za uređenje hotela Ero

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u ponedjeljak je utvrdila Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju HNK-a u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj kantonalnih tijela uprave.
Kreditno zaduženje iznosi 15 miliona maraka, a istaknuto je kako će se dovršenjem prilagodbe tog hotela troškovi smanjiti za dva miliona maraka na godišnjem nivou, što je dostatno za izmirivanje obaveza po navedenom kreditu.

Podsjetimo, širokobriješka tvrtka Hering odabrana je kao izvođač radova na rekonstrukciji raskrižja Ulice kardinala Stepinca i Dr. Ante Starčevića kod hotela Ero koji će postati nova zgrada Vlade.
Inače, Vlada je 2018. godine kupila zgradu od Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH.

Vlada HNK je prošle godine izvijestila da je ishodovala građevinska i sva druga zakonska odobrenja za pokretanje rekonstrukcije, obnove i uređenja negdanjega Hotela Ero

Derutna hotelska zgrada, nakon opsežne obnove i uređenja, postat će reprezentativna zgrada Vlade HNK-a koja će objediniti sva kantonalna ministarstva i druga tijela kantonalne javne uprave pod jednim krovom.
Inače, zgrada, površine 9565 četvornih metara, izgrađena je 1988. godine i njena potpuna prenamjena, obnova i uređenje podrazumijeva opsežne radove koji će teći u nekoliko etapa. Projektom je predviđeno savremeno zdanje, koje će se vizualno uklopiti u savremenu arhitekturu grada, a korisnicima omogućiti vrhunske uvjete za rad, uz napredno opremljene uredske prostorije, dvorane za sastanke, prostore za pismohranu, prateća parkirališta, uređeni zeleni pojas, otvoreni pristup zgradi, itd.

Foto: Vlada HNK

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.