POLITIKA I DRUŠTVO

SDS zbog američkih sankcija na biro poslao 37 radnika

Svjesni smo ozbiljnosti situacije i u finansijskom smislu i u praktičnom smislu prijave na izbore, kazao je Milićević

SDS zbog američkih sankcija na biro poslao 37 radnika

Srpska demokratska stranka (SDS), otpustila je gašenje računa usljed američkih sankcija 37  radnika i traži rješenje za izlazak na oktobarske izbore bez transkacijskog računa. 
- Potpuno smo svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo i u finansijskom smislu i u praktičnom smislu prijave na izbore, kazao je za N1  predsjednik ove opozicione stranke Milan Miličević, te dodao kako je politička stranka u  veoma teškoj situaciji.

On je rekao da je SDS odlučio da uputi radnike na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sleduje po zakonu.
- Da ne bi izgubili  pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, radnici su dobili ugovore o rješenju o otkazu. Otpustili smo ih da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave, rekao je Miličević.
Dodao da će u  međuprostoru, dok budu na birou, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina.
Račun SDS-a ugašen je 29. marta.

SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Ureda za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

Foto: CBBiH

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.