POLITIKA I DRUŠTVO

Deloitte: Konkurs za 50 najbržerastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi

Kompanija Deloitte poziva zainteresovane tehnološke kompanije da se do 31. avgusta prijave na novi konkurs za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi. Kako je istaknuto, riječ je o regionalnom konkursu koji se održava već 25 godina i tehnološkim kompanijama pruža šansu da pokažu svoj vodeći položaj u tehnološkom sektoru.

Precizirano je da konkurs ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija u državnom ili privatnom vlasništvu, sa najbržom stopom rasta prihoda u Centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2020-2023.).

Pravo na učešće imaju sve kompanije iz tehnološkog i srodnih sektora - komunikacije, tehnologija zaštite životne sredine, finansijske tehnologije (fintech), IT (hardver i softver), zdravstvena zaštita, mediji i zabava, a konkurs ima dvije kategorije.

Kompanije koje žele da se takmiče u kategoriji "50 najbrže rastućih" moraju da imaju godišnji prihod od najmanje 50.000 EUR u 2020, 2021 i 2022. godini i 100.000 EUR u 2023. godini, da im je sjedište u jednoj od zemalja Centralne Evrope, da razvijaju ili proizvode sopstvenu tehnologiju ili ulažu značajan dio prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije, kao i da nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije.

Kategorija "Kompanije u usponu" obuhvata i rangira novije kompanije koje ne ispunjavaju uslove za učešće u konkursu za "50 najbrže rastućih", ali koje predstavljaju mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, a najbolji se rangiraju na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine.

Kompanije koje žele da se takmiče u ovoj kategoriji moraju da imaju godišnji prihod od najmanje 10.000 EUR u 2021. i 2022. godini i minimum 30.000 EUR u 2023. godini, sjedište kompanije je u jednoj od zemalja Centralne Evrope, razvijaju ili proizvode sopstvenu tehnologiju ili ulažu značajan dio prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije i nisu u većinskom vlasništvu neke druge kompanije.

Takmičenje ima i specijalnu kategoriju - "Zvijezde pozitivnog uticaja" koja prepoznaje kompaniju koja svojim proizvodom ili uslugom ima pozitivan uticaj na jedan od sljedećih segmenata: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost.

Link za prijavu i kriterijumi nalaze se na veb strani: www.deloitte.com/cefast50.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 14. novembra 2024.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.