ŽIVOT I UMJETNOST

Dobrodošlica turistima na benzinskim stanicama

Dobrodošlica turistima na benzinskim stanicama

Hrvatska  dočekuje turiste dijeljenjem negazirane prirodne mineralne vode s natpisom "Welcome to Croatia"  na naplatnim stanicama, a dobrodošlica turistima poželljet će se i u Bosni i Hercegovini i to na benzinskim stanicama. 

Benzinske stanice širom zemlje uskoro će postati mnogo više od mjesta za točenje goriva! Zahvaljujući zajedničkoj inicijativi INA i Energopetrol i projekta Turizam Vlade Sjedinjenih Američkih Fržava  - USAID Turizam , ova mjesta uskoro će postati ključne tačke za turiste.

Posebno dizajnirani promotivni materijali o Bosni i Hercegovini sada su dostupni na benzinskim stanicama širom zemlje, pružajući turistima značajne informacije o nezaobilaznim destinacijama i jedinstvenim iskustvima tokom njihovog boravka.
Radnici na benzinskim stanicama, koji se ne percipiraju primarno kao radnici u turizmu, ipak imaju važnu ulogu kao polazne tačke za turiste, te će u okviru specijaliziranog kursa na Turizam Academy poboljšati svoje znanje o turističkim atrakcijama i gostoprimstvu. Njihova ljubaznost i vrijedne informacije, podići će vrijednost cjelokupnog turističkog iskustva, čineći njihovo putovanje nezaboravnim, navode iz USAID Turizma.

Foto: USAID Turizam

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.