Otvorene prijave za 7. dm žensku utrku

Jedan od najvećih ženskih sportsko-rekreativnih događaja u BiH

Otvorene prijave za 7. dm žensku utrku

Sarajevo, 8.4.2024. – Otvorene su prijave za jedan od najvećih ženskih sportsko-rekreativnih događaja, tradicionalnu dm žensku utrku. Sedma po redu utrka ove godine bit će održana 1.6.2024. s početkom u 11 sati.

Sve zainteresovane takmičarke trčat će dobro poznatu rutu dugu 5 kilometara na sarajevskom Vilsonovom šetalištu. Broj učesnica je ograničen, a prijave su otvorene od danas, 8. do 25.4, putem web stanice www.dm-zenskautrka.ba. Kotizacija iznosi 13 KM. Utrka će imati i dodatnu vrijednost: Učešćem u utrci podržava se donacija higijenskih uložaka ženama u BiH.

„Kao dugogodišnji zagovornik zdravog života i bavljenja sportskim aktivnostima, dm je ponosan što će ponovno organizirati dm žensku utrku. Ove godine, učesnice utrke zajedno će trčati na Vilsonom šetalištu i još jednom pokazati da možemo i trebamo brinuti o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Učešće u dm ženskoj utrci je prilika i da se pomogne zajednici: Ove godine posebni fokus stavit ćemo na menstrualno zdravlje žena“, kazala je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm-u.

Prvih deset najbržih trkačica osvojit će medalje i bit će nagrađene dm poklon karticama. Za pobjednicu 7. dm ženske utrke nagrada je dm poklon kartica u vrijednosti od 400 KM, za drugoplasiranu dm poklon kartica u vrijednosti od 300 KM,  dok je za treće najbolje vrijeme namijenjena poklon kartica u vrijednosti od 200 KM. Trkačicama koje se plasiraju od 4. do 10. mjesta bit će uručene dm poklon kartice u iznosu od 50 KM.

Preuzimanje startnog paketa u kojem se nalazi dri fit majica i startni broj bit će moguće prilikom registracije na dan utrke do 10:00 h,  kao i 30.5.2024. u periodu od 17:00 do 19:00 h i u 31.5.2024. u periodu od 10:00 do 19:00 h. Sve učesnice će nakon istrčane utrke dobiti i poklon - ceker sa proizvodima dm-a i partnera.

Sedma dm utrka svoja vrata otvorit će već od 9:30, a sve do 14 sati prisutni će uživati u zabavi na otvorenom, zdravim zalogajima i poklonima partera. Kompanija dm je i ove godine mislila na najmlađe koji će se moći zabaviti u dječijem kutku.

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, ponedjeljak, 06. maj 2024.

Kafa u BiH ponovo poskupljuje

Sve sorte kafe na berzi su jako poskupjele, tako da je neupitno da će cijene biti veće

Borivoje Simić, petak, 26. april 2024.

Google-ovi automobili stigli u BiH

Uskoro ćemo mnoge bh gradove moći vidjeti na Google street view

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.