Drugo izdanje Trnjak Festa

Učestvovat će 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma

Drugo izdanje Trnjak Festa

Na drugom izdanju Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana, učestvovat će 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma, kao i deset izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Kako su najavili organizatori, glavni festivalski dio održava se u subotu, 22. juna, u Gradskom parku u Ljubuškom.

Prvi dan festivala, petak 21. juna, predviđen je za druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak s područja Hercegovine i Dalmatinske zagore.

“U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum Vilinka na Sretnicama, Vinariju Čitluk i restoran Romancu u Mostaru. Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu s Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani. Radi se o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine”, saopćili su organizatori.

Dodali su da dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima i gdje će se upariti jela od lokalnih namirnica s vinima od sorte Trnjak.

Drugi dan festivala, 22. juna, rezerviran je za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači – Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Nadalje, od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji održava se vođena radionica i degustacija “Trnjak u kupažama” na kojoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu.
“Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i muzičko-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih muzičara”, ističu organizatori.

Kao i prošle, tako će i ove godine biti proglašena dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

Foto: Trnjak fest

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

POLITIKA I DRUŠTVO

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, petak, 12. juli 2024.

Uspostavljena trajektna veza između Ancone i Bara

Trajekt kojim prometuje Adria Ferries skraćuje na deset sati vrijeme putovanja od sjevera Italije do Bara

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.