Poziv za prijavu na Digitalnu platformu ekonomske diplomatije MVP BiH

Namjena platforme je da se ubrza razmjena i dijelјenje informacija, te otvore nove mogućnosti komunikacije

Poziv za prijavu na Digitalnu platformu ekonomske diplomatije MVP BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava poslovnu zajednicu da je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine predstavilo unaprijeđenu verziju internetske aplikacije “Digitalna platforma ekonomske diplomatije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine“. 

Putem ove online platforme, rad sjedišta i diplomatsko-konzularnih predstavništava Ministarstva vanjskih poslova BiH iz domena ekonomske diplomatije postaje transparentniji i dostupniji svim zainteresovanim stranama, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

“Namjena platforme je da se ubrza razmjena i dijelјenje informacija, te otvore nove mogućnosti komunikacije sjedišta i DKP mreže putem instrukcija i obrazaca na online aplikaciji. Otvoren je dodatni prostor kompanijama i institucijama da se obrate Ministarstvu vanjskih poslova BiH svojim upitima i zahtjevima.” – saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Platforma je razvijena uz finansijsku i tehničku podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta “Digitalna transformacija u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini”.

Digitalna platforma ekonomske diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH ima za cilj jačanje saradnje i bržu razmjenu informacija između sjedišta MVP BiH i DKP BiH u području ekonomske diplomatije. Platforma je inicijalno osmišljena kao podrška jačanju međunarodne ekonomske saradnje i inostranoj promociji bh. proizvoda i usluga, uz poticanje i promociju direktnih stranih ulaganja u BiH.

Putem platforme omogućen je pristup informacijama o ekonomskim profilima zemalja, podacima o diplomatskim predstavništvima BiH, uključujući i informacije o počasnim konzulima BiH u inostranstvu, poslovnim klubovima i klubovima dijaspore. U  kontinuitetu će biti objavljivane nove informacije o izvoznim prilikama za koje DKP BiH imaju saznanja, kao i novosti, članci, najave poslovnih događaja, sajmova, foruma i konferencija iz domena ekonomske diplomatije u zemlјama u kojima predstavljaju BiH, ali i o događajima koji se organizuju u našoj zemlji.

“Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane strane, u prvom redu kompanije, ali i sve institucije, organizacije, komore i poslovne asocijacije, da se registruju na platformi i da iskoriste ovaj digitalni alat i sve njegove prednosti u vidu dostupnosti ekonomskih informacija o našoj zemlјi i ostalim zemlјama u svijetu sa kojima Bosna i Hercegovina ima diplomatske odnose.” – istaknuto je iz Odjela za ekonomsku diplomatiju.

Aplikacija kojom se Ministarstvo vanjskih poslova BiH stavlja još jače u službu privrednog napretka naše države dostupna je online, putem linka:
https://ekonomskadiplomatija.mvp.gov.ba/.

Štampa
Kategorije: Najava događaja
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, srijeda, 10. juli 2024.

Radnicima Premier kladionice po 1.000 KM za godišnji odmor

Premier kladionica ima ukupno 1.500 radnika, a svota koju će izdvojiti za njih je 1.500.000 KM

Borivoje Simić, utorak, 09. juli 2024.

Pomama za nekretninama u istarskom gradiću

U ponudi ima svega, od ruševina do kuća koje su u vrlo dobrom stanju 

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.