NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Najbolji potez u turizmu: Trka za gostima, a ne idejama

Najbolji potez u turizmu: Trka za gostima, a ne idejama

Ušli smo u posljednji mjesec ljeta po kalendaru i približili se završetku nominacije za dodjelu priznanja portala Indikator. ba za najbolji potez u turizmu u sezoni "Ljeto 2024". Evidencija potencijalnih kandidata biće zaključena posljednjeg dana ljeta 22. septembra, a odluka o najboljim potezima objavljena ubrzo nakon toga.
Osnovna karakteristika ovog turističkog ljeta u cijeloj Bosni i Hercegovini je povećan broj turista i noćenja, dovođenje gostiju i pružanje tradicionalnih usluga i veoma malo inovacija u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, te drugim uslugama koje su u funkciji ugodnog i bezbrižnog odmora. Uz to smanjen je i broj odluka o novim investicijama i destinacijama za rekreaciju i zabavu. To je i razlog da se na spisku potencijalnih dobitnika priznanja "Najbolji potez u turizmu za sezonu ljeto 2024" našlo desetak onih koji zadovoljavaju kriterije ovog projekta.
To se, prije svega odnosi  na 50. Internacionalnu Unsku regatu, otvaranje nove pješačle staze u dužini od oko osam kilometara na području Rogatice koja prolazi predivnim pejsažima Starogorskih stijena i kanjona Drine, održavanje prvog internacionalnog maskenbala u Neumu, postavljanje novih bungalova za omladinski turizam na Boračkom jezeru, otvaranje gastro zone sa tri ugostiteljska objekta na Međunarodnom aerodromu Sarajevo itd.
Konsultanti portala Indikator.ba pri donošenju konačne odluke biće prof. dr. Ivana Pavlić, sa Sveučilišta u Dubrovniku, prof. Silvana Pavlinović, Studij hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj i Obren Gnjato , Viša škola menadžmenta i hotelijerstva Trebinje. Partneri projekta su Privredna komora Federacije BiH i lanac drogerie markt dm.
Priredio: Hajdar Arifagić 

Foto: istocnosarajevo.travel

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.