NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Kiseljak domaćin izbora najboljeg poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2023.

Kiseljak domaćin izbora najboljeg poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2023.

Poslovni portal Indikator.ba izabrao je najbolje poteze u turtizmu za sezonu ljeto 2023. godine, a načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak najavio da će početkom idućeg mjeseca biti domaćin svečanoj dodjeli priznanja.
Dobitnici su Narodno pozorište Sarajevo za projekat "Kultura na ulici#" čime je  obogaćena turistička ponuda glavnog grada BiH,  kompanija "Robot" jer će kao novi vlasnik aktivirati godinama zapušteno banjsko lječilište i hotel "Dalmacija" u Kiseljaku i Općina Kiseljak koja je dala doprinos  omogućavanju investicije, te općina Čelić koja je uz podršku Evropske unije tamošnje Humačko jezero stavila u funkciju turizma, sporta i rekreacije što je ustvari nova destinacija na turističkoj karti regije Majevice odnosno BiH.
Mišurić je ovim povodom opovrgao netačne informacije o tome da je "Robot" zgradu hotela "Dalmacija" kupio s namjerom da u njoj otvori savremeni trgovački centar. 
Bio je izričit: "Biće to moderno koncipiran hotel sa svim sadržajima za banjski turizam i objekat u funkciji zdravlja čiji kompleks će činiti stari i novi objekat".
Među kandidatima za dodjelu priznanja "Najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2023.godine" u uži krug izabrano je 11 prijedloga a analitičari na projektu izabrali tri koji u potpunosti zadovoljavaju kriterije propisane po preporuci prof.dr. Ivane Pavlić, sa Sveučilišta u Dubrovniku, vodeće konsultantice portala indikator.ba na ovom projektu
Ovo je osmi izbor najboljeg poteza u turizmu a Indikator.ba ga pod motom "Mjera uspjeha" realizuije u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, uz pomoć kompanije drogerie markt dm u BiH, medijsku podršku BH Radija 1 i uz savjete Ekonomskog fakulteta u Ljubljani.
Portal indikator.ba očekuje da će proglašenje dobitnika priznanja za najbolji potez u turizmu tokom minulog ljeta, svečanost u Kiseljaku i činjenica da se ovaj izbor u široj javnosti posebno među turističkim djelatnicima, hotelskim kućama, sektoru ugostiteljstva i rekreacije dovoljno afirmisao biti podsticajan za daljnju podršku razvoju projekta. 
Očekivani rezultat te afirmacije trebalo bi da bude da  u narednom periodu privučemo mnogo veći broj onih koji ga žele podržati ili doprinijeti njegovoj misiji. Moguće je da ćemo imena, odnosno nazive nekih od njih moći saopštiti i na svečanosti u Kiseljaku. 

Hajdar Arifagić

Foto: Sa svečanosti  prethodnog Izbora za potez u turizmu koji je održan u Fojnici

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.