NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Počeo izbor najboljeg poteza u turizmu "Zima 2023/2024"

Počeo izbor najboljeg poteza u turizmu "Zima 2023/2024"

Sa prvim danom kalendarske zime poslovni portal Indikator.ba započeo je izbor najboljeg poteza u turizmu za zimsku sezonu 2023/2024. Do prvog dana proljeća 2024.godine portal će prikupljati i analizirati poslovne poteze u zimskim turističkim centrima, lokalnim zajednicama, hotelima, turističkim agencijama i organizacijama, restoranima, kompanijama koje su u turizam uključene kao davaoci usluga (poput prevoznika, trgovaca, turističkih vodiča...). Izbor najboljih biće proglašen do kraja marta a u toku aprila biće upriličeno svečano uručenje priznanja koja dodjeljuje portal Indikator.ba.
Na listi najboljih poteza već je upisano otvaranje ski centra "Igrište" koji će poslovati u okviru Olimpisjkog centra Jahorina. 
Većina ski centara i destinacija planinskog turizma je uz prvi ovozimski snijeg zvanično otvorila zimsku turističku sezonu za koju su se kako rekoše dobro pripremili. No sve će ipak najviše zavisiti od toga da li će, kada i koliko snijega još pasti i hoće li temperature biti naklonjene umjetnom osnježavanju koje bi u slučaju da prirodni snijeg ne padne moglo privući i zadržati goste. Zbog toga će u mjesecima zime koji su pred nama biti zanimljivo pratiti kako će vlasnici i menadžmenti ski centara, hotela, restorana i drugi odgovoriti na te izazove.
Osim u toku zime portal Indikator.ba svake godine bira i najbolji potez u turizmu u sezoni ljeto.  Oba izbora su kreirana uz stručnu pomoć prof.dr. Ivane Pavlić, prorektorke Sveučilišta u Dubrovniku koja nam je u ovoj prilici i glavni konsultrant.  
Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu Zima 2023/2024. portal Indikator.ba organizuje već devetu godinu u okviru projekta Izbor najboljeg poslovn og poteza u Bosni i Hercegovini, regiji, Evropi i ostatku svijeta. Projekat se reralizuje u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i uz podršku kompanije dm drogerie markt u BiH i Mikrokreditne organizacije Partner. Medijski ga prati  BH radio 1.

Priredio: Hajdar Arifagić

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.