NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Kralj čipsa povukao najbolji poslovni potez u regiji

Kralj čipsa povukao najbolji poslovni potez u regiji

Hrvatski biznismen Zvonko Popović, vlasnik tvrtke Kannan iz Donjeg Miholjca, koja se bavi proizvodnjom čipsa, lani je sklopio ugovor sa kompanijom COSTCOM, najvećim retali lancem u svijetu (sa godišnjim prihodom od 227 milijardi američkih dolara) i isporuci čipsa u Meksiko, Južnu Koreju i SAD. Portal Indikator.ba taj je potez izdvojio kao najbolji u regiji za 2023.godinu. 
Na listu najboljih uvrštena je i albanska investicijska grupa BALFIN jer je šireći svoje djelovanje na dva kontinenta osnovala novu jedinicu BALFIN Americans. BALFIN Group je organizacija sa više od 5.000 uposlenih u osam industrija, a ključni partneri su joj brendovi, poput Samsunga i Beka, te međunarodni maloprodajni divovi SPAR, Jumbo i Inditex.
Treći na listi je Merkator koji je početkom prošle godine odlučio da  u Crnoj Gori kupi 69 dućana iz sastava lanca supermarketa France i tako potpuno ojača svoje prisustvo na crnogorskom tržištu. 
Izbor je obavljen na osnovu kriterija projekta „Izbor najboljeg poslovnog poteza“ koji portal Indikator.ba realizuje već skoro deset godina. Projekat je transparentan, neprofitan i neovisan.
Portal Indikator.ba će u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH kao partnerom ovog projekta, u Sarajevu upriličiti svečanu dodjelu priznanja „Najbolji poslovni potez u 2023. godini“. Partneri projekta su drogerie markt dm u BiH i mikrokreditna fondacija „Partner“, a medijski pokrovitelj BH Radio 1. 

(H.A.)

Foto: Pixabay

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.