EKONOMIJA

Centralna banka BiH ostvaruje izuzetno pozitivne poslovne rezultate

Nakon niza godina nepovoljnih uslova za investiranje na globalnim finansijskim tržištima, situacija mijenja u pozitivnom smjeru

Centralna banka BiH ostvaruje izuzetno pozitivne poslovne rezultate

Guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Jasmina Selimović ugostila je ambasadora Sjedinjenih američkih država (SAD) u Bosni i Hercegovini Nj.E. Michaela Murphya.
Ambasador Murphy iskazao je zadovoljstvo zbog susreta s guvernerkom Selimović, istakavši ovom prilikom kako je CBBiH jedan od ključnih stubova ekonomske stabilnosti u zemlji, te da se raduje nastavku snažnog partnerstva. 
SAD su i do sada podržavale i pomagale rad CBBiH. Američko ministarstvo trezora (US Treasury) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) bili su uključeni u nekoliko projekata koje je realizovala CBBiH.
Guvernerka Selimović je prezentirala trenutne i buduće aktivnosti CBBiH, te poslovne rezultate CBBiH, istakavši da se, nakon niza godina nepovoljnih uslova za investiranje na globalnim finansijskim tržištima, situacija mijenja u pozitivnom smjeru. Usljed tih promjena, ali i zahvaljujući pravovremenom i uspješnom restrukturiranju portfolija deviznih rezervi u skladu sa promjenama politike u euro zoni, CBBiH počinje ostvarivati izuzetno pozitivne poslovne rezultate. Sve trenutne i buduće aktivnosti CBBiH biće usmjerene na očuvanje monetarne i doprinos finansijskoj stabilnosti u zemlji, kazala je guvernerka.
Zajednička ocjena je da su monetarna stabilnost i nezavisnost CBBiH od ključnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.
Ambasador Murphy poželio je uspjeh guvernerki Selimović u radu i vođenju jedne od najznačajnijih državnih institucija, saopćio je Ured za komunikcije Centralne banke Bosne i  Hercegovine.

Foto: CBBiH

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.