Druga IDT konferencija u Sarajevu 28.septembra

IDT konferencija donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama

Druga IDT konferencija u Sarajevu 28.septembra

 Nakon uspješnog prvog izdanja, u Sarajevu se 28.09.2023. održava druga IDT konferencija koja donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama.

IDT 2023 (Industrial Digital Transformation 2023)  se održava u hotelu Hills u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH uz partnerstvo EBRD-a. Konferencija će okupiti brojne stručnjake, bh. i regionalne kompanije, te će po prvi put biti predstavljena neka od najnaprednijih IT i digitalnih rješenja koja su trenutno dostupna u svijetu. 

Organizatori konferencije su kompanije Key Consulting i IDEA Software sa međunarodnim iskustvom i dugogodišnjim radom u različitim industrijama. Cilj konferencije je prije svega da spoji stručnjake i predstavnike kompanija koje su u potrazi za inovativnim rješenjima i unapređenjem internih procesa, a sve u cilju povećanja performansi i dugoročne održivosti na tržištu koje se konstantno mijenja.

Na konferenciji će ekskluzivno za BiH biti predstavljena Siemensova platforma za digitalizaciju Mendix, jedna od vodećih low-code platformi za razvoj aplikacija koja pomaže organizacijama širom svijeta da u potpunosti promijene način na koji rješavaju poslovne izazove.

“Digitalna transformacija je pojam o kojem svi pričamo, ali nažalost sam proces transformacije mnogo je sporiji nego što to tržište od nas traži. Ovaj proces uključuje mnogo više od same implementacije IT i digitalnih rješenja. Transformacija uključuje i prilagođavanje procesa rada, upravljanje ljudskim resursima, kao i novu organizacijsku kulturu  Svjesni da mnoge kompanije trebaju podršku u pronalasku brzih i jednostavnih rješenja pokrenuli smo IDT konferenciju i drago nam je da već sada stvaramo jednu zajednicu koja istinski živi digitalnu transformaciju”, ističu organizatori, te dodaju kako je konferencija namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu i tehnološku transformaciju u svoju strategiju, te IT ekspertima i kompanijama koje implementiraju ta rješenja.

Konferencija će kroz uvodno predavanje, dvije panel diksusije, te prezentaciju primjera iz prakse obraditi dvije osnovne teme: 

1. Jedina konstanta danas je PROMJENA: Kako unaprijediti performans kompanije sa
ovom konstantom u vremenu "Crnih Labudova" i

2. Coding the Path to Business Triumph: Digitalna transformacija i tehnologija kao GLAVNI POKRETAČ strategije svake kompanije

Učesnici konferencije imat će priliku da slušaju i povežu sa sa stručnjacima iz renomiranih kompanija regije i Evrope, kao i da učestvuju na radionici pod nazivom “Kako izgraditi aplikaciju za samo sat vremena” koja ovo zaista omogućava u praksi.

Prijave za konferenciju su otvorene, a broj mjesta je ograničen. Prijavite se i saznajte više
informacija o govornicima i programu konferencije na web stranici www.idt.ba.

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

POLITIKA I DRUŠTVO

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, srijeda, 13. septembar 2023.

Manastir Tvrdoš: Maslinjaci će nadskočiti vinograde

Manastir Tvrdoš je obogaćen sa oko 1.600 stabala maslina, a širenje maslinjaka biće nastavljeno

Borivoje Simić, ponedjeljak, 11. septembar 2023.

Održana 6. dm ženska utrka, trčalo oko 3.000 učesnica

Kompanija dm drogerie markt ove godine je u središte pažnje stavila žensko zdravlje, s posebnim fokusom na mentalno zdravlje žena

Borivoje Simić, nedjelja, 10. septembar 2023.

Webhelp približava bh. građanima njemački jezik

Webhelp, koji je nedavno, u svoju u razvojnu strategiju uključio Sarajevo, otvorio je vrata svim poznavaocima njemačkog jezika

Borivoje Simić, četvrtak, 07. septembar 2023.

Radnici digitalnih platformi ne zarađuju ni prosječnu platu

Postoje značajni propusti u pogledu zaštite i tretmana radnika platformi, a najbolje ocjene u istraživanju dobio je Glovo

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.