Druga IDT konferencija u Sarajevu 28.septembra

IDT konferencija donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama

Druga IDT konferencija u Sarajevu 28.septembra

 Nakon uspješnog prvog izdanja, u Sarajevu se 28.09.2023. održava druga IDT konferencija koja donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama.

IDT 2023 (Industrial Digital Transformation 2023)  se održava u hotelu Hills u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH uz partnerstvo EBRD-a. Konferencija će okupiti brojne stručnjake, bh. i regionalne kompanije, te će po prvi put biti predstavljena neka od najnaprednijih IT i digitalnih rješenja koja su trenutno dostupna u svijetu. 

Organizatori konferencije su kompanije Key Consulting i IDEA Software sa međunarodnim iskustvom i dugogodišnjim radom u različitim industrijama. Cilj konferencije je prije svega da spoji stručnjake i predstavnike kompanija koje su u potrazi za inovativnim rješenjima i unapređenjem internih procesa, a sve u cilju povećanja performansi i dugoročne održivosti na tržištu koje se konstantno mijenja.

Na konferenciji će ekskluzivno za BiH biti predstavljena Siemensova platforma za digitalizaciju Mendix, jedna od vodećih low-code platformi za razvoj aplikacija koja pomaže organizacijama širom svijeta da u potpunosti promijene način na koji rješavaju poslovne izazove.

“Digitalna transformacija je pojam o kojem svi pričamo, ali nažalost sam proces transformacije mnogo je sporiji nego što to tržište od nas traži. Ovaj proces uključuje mnogo više od same implementacije IT i digitalnih rješenja. Transformacija uključuje i prilagođavanje procesa rada, upravljanje ljudskim resursima, kao i novu organizacijsku kulturu  Svjesni da mnoge kompanije trebaju podršku u pronalasku brzih i jednostavnih rješenja pokrenuli smo IDT konferenciju i drago nam je da već sada stvaramo jednu zajednicu koja istinski živi digitalnu transformaciju”, ističu organizatori, te dodaju kako je konferencija namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu i tehnološku transformaciju u svoju strategiju, te IT ekspertima i kompanijama koje implementiraju ta rješenja.

Konferencija će kroz uvodno predavanje, dvije panel diksusije, te prezentaciju primjera iz prakse obraditi dvije osnovne teme: 

1. Jedina konstanta danas je PROMJENA: Kako unaprijediti performans kompanije sa
ovom konstantom u vremenu "Crnih Labudova" i

2. Coding the Path to Business Triumph: Digitalna transformacija i tehnologija kao GLAVNI POKRETAČ strategije svake kompanije

Učesnici konferencije imat će priliku da slušaju i povežu sa sa stručnjacima iz renomiranih kompanija regije i Evrope, kao i da učestvuju na radionici pod nazivom “Kako izgraditi aplikaciju za samo sat vremena” koja ovo zaista omogućava u praksi.

Prijave za konferenciju su otvorene, a broj mjesta je ograničen. Prijavite se i saznajte više
informacija o govornicima i programu konferencije na web stranici www.idt.ba.

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, srijeda, 10. juli 2024.

Radnicima Premier kladionice po 1.000 KM za godišnji odmor

Premier kladionica ima ukupno 1.500 radnika, a svota koju će izdvojiti za njih je 1.500.000 KM

Borivoje Simić, utorak, 09. juli 2024.

Pomama za nekretninama u istarskom gradiću

U ponudi ima svega, od ruševina do kuća koje su u vrlo dobrom stanju 

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.