Treća godišnja konferencija o cyber sigurnosti

Treća godišnja konferencija o cyber sigurnosti

Cyber sigurnost sve je izraženiji temelj zaštite ne samo pojedinaca i korporacija, već i državnih struktura širom svijeta. U doba kada su digitalne prijetnje u porastu, stvaranje otpornih sistema na cyber napade postaje imperativ. S obzirom na to da digitalna transformacija poslovanja kao i servisa javne uprave ubrzano napreduje, Bosna i Hercegovina stoji pred izazovom unapređenja svojih kapaciteta u borbi protiv cyber prijetnji. U cilju adresiranja ovih izazova i promovisanja najboljih praksi u cyber sigurnosti, Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) organizuje konferenciju pod nazivom “Cyber Security konferencija – Otporne organizacije pobjeđuju”, koja će se održati 20. novembra 2023. godine u hotelu Hills s početkom u 09:30 sati.

Konferencija ima za cilj okupiti vodeće IT stručnjake i donosioce odluka iz različitih sektora u Bosni i Hercegovini, te pružiti forum za razmjenu iskustava i znanja o najnovijim izazovima i tehnologijama u cyber sigurnosti. Fokus događaja bit će na tri glavne oblasti: razmjena iskustava sa cyber napadima, aktuelne teme i tehnologije iz oblasti cyber sigurnosti te zaštita privatnosti u online svijetu. O navedenim temama diskutovat će i predavati eminentni stručnjaci i praktičari iz ove dinamične industrije.

Konferencija će također pokriti i druge važne teme, uključujući trendove i slučajeve zlonamjernih cyber napada, korištenje open-source SIEM tehnologija za zaštitu informacijskih sistema, značaj sveobuhvatne informacijske sigurnosti koja obuhvata od ljudskih resursa do tehnoloških rješenja, asimetrične i hibridne pristupe ofanzivnoj kibernetičkoj sigurnosti i penetracijska testiranja, psihologiju prijetnji i razloge zbog kojih korisnici klikaju na sumnjive emailove, te važnost edukacije zaposlenika kao prve linije odbrane od cyber napada pomoću Security Awareness Traininga, kao i temu Cisco XDR tehnologiji koja pojednostavljuje sigurnosne operacije.

U sklopu konferencije bit će održane i dvije panel diskusije gdje će učestvovati predstavnici državnih institucija kao i predstavnici iz javno-privatnog sektora.

Svi zainteresirani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti putem registracijske forme na službenoj web stranici: https://amchamcyber.ba/. Imajući u vidu ograničeni broj mjesta, poziv za registraciju otvoren je do 16.11.2023. godine do kraja dana. Nakon zatvaranja registracije, organizatori će obraditi sve prijave i javiti se sa povratnom informacijom svim registriranim učesnicima u vezi sa statusom njihove prijave.

Posebna zahvala upućuje se partnerima koji su svojom podrškom omogućili organizaciju konferencije: United States Department of Justice, Kodeks d.o.o., Telemach BH d.o.o., Exclusive Networks BH d.o.o., SYS Company d.o.o., HTEC Group d.o.o., Cisco Systems Internetworking d.o.o., Mibo komunikacije d.o.o., UniCredit Bank d.o.o., i International Republican Institute (IRI). Njihova uloga je ključna u stvaranju temelja za uspješno održavanje ovog događaja i doprinosi jačanju cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

POLITIKA I DRUŠTVO

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, utorak, 21. novembar 2023.

Pokrenuta procedura zaštite sarajevskog ćevapa

Aktivnosti na registraciji ćevapa pokrenulo je Udruženje sarajevskih ćevabdžija, a provode se uz podršku Grada Sarajeva

Borivoje Simić, utorak, 21. novembar 2023.

Porto Montenegro: Synchro je novi investicijski projekat

Synchro će imat će svoju plažu, još jedan hotel s pet plus zvjezdica pod brendom One&Only, te apartmane na samom moru

Borivoje Simić, nedjelja, 19. novembar 2023.

Otvoren Astronomski opservatorij Vema Visoko

Investitor je Osman Suša koji je još od početka izgradnje Veme imao ideju da se na terasi postavi kupola sa teleskopom

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.