NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Nagrada portala Indikator.ba za Grad Ljubuški

  • 7 novembar 2022
  • Autor: Indikator.ba
  • Broj pregleda: 438
  • 0 Komentari

Portal Indikator.ba je obnovu starog grada Herceg Stjepana Kosače i organizaciju niza turisičkih manifestacija nagradio na događaju u Fojnici 3. novembra kao jedan od najboljih poteza u turizmu u ljetnoj turističkoj sezoni 2022. godine, čime je odao priznanje Gradu Ljubuški koji je u minulom periodu napravio veliki pomak u turističkoj ponudi i promociji.

Primajući priznanje, Mladen Bebek, dirketor Turističke zajednice Ljubuški, rekao je da je obnova starog grada Herceg Stjepana Kosače od velike važnosti za ukupan dojam o ovom gradu koji je ovog ljeta posjetio rekordan broj gostiju.

- Osim obnove tvrđave organizirali smo još deset različitih manifestacija i događaja bitnih za turističku ponudu našeg grada pružajući gostima da osjete vrijednost i ljepotu sporta, kulture, gastronomije, rekreacije..., dodao je Bebek.

Grad Ljubuški zahvaljujući agilnom vodstvu uspio je privući značajan iznos evropskih sredstava za svoje turističke projekte, a uz popularne vodopade Kravica atraktivnost ove destinacije pojačana je nizom manifestacija od kojih se izdvajaju Ljubuški Outdoor Festival, Ljubuški Jazz Fest, Kušaj ljubiuška vina, Beer Fest Ljubuški, Waterfall Wine Weekends i Hercegovina Travel Fest.

Projekt Izbora najboljeg poteza u turizmu podržava Privredna/Gospodarska komora FBiH, koja je partner projekta, a sponzor manifestacije je i ove godine bio lanac drogerie markt d.o.o. Sarajevo.

Štampa
Tags:
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.